Το καυστικό tweet του Elon Musk κατά του Bill Gates

1 έτος πριν
Tweet Elon Musk

Ενοχλημένος φέρεται να είναι με τον Bill Gates ο Elon Musk. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από το tweet του δεύτερου που περιελάμβανε ένα meme με τον ιδρυτή της Microsoft (μία φωτογραφία του Gates πλάι σε ένα emoji ενός άνδρα που κυοφορεί).

Υπό κανονικές συνθήκες η κίνηση του Musk θα έπρεπε να προκαλέσει ερωτηματικά, όμως οι συνομιλίες των δύο ανδρών μέσω μηνυμάτων που είχαν διαρρεύσει λίγες μέρες πριν, ήταν διαφωτιστικότατες. Εφ’ όσον τα όσα δημοσίευσε το Whole Mars Catalog στο Twitter αληθεύουν (ο ίδιος ο Musk επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά τους), ο Gates επικοινώνησε με τον Musk ζητώντας του να συζητήσουν για «φιλανθρωπικές ενέργειες σχετικά με την κλιματική αλλαγή». Ο Musk τον ρώτησε αν είχε «σορτάρει» μετοχές της Tesla (να έχει δανειστεί δηλαδή μετοχές τις οποίες έχει πουλήσει σε υψηλή τιμή, περιμένοντας να πέσει η τιμή τους ώστε να τις επαναγοράσει φθηνότερα, επωφελούμενος από τη διαφορά), ο Gates απάντησε θετικά και κάπου εκεί ο Musk έληξε την κουβέντα.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε, η θέση του Gates φτάνει το μισό δισ. (τουλάχιστον δεν αρνείται το ποσό που αναφέρει ο Musk στη συνομιλία τους) ενώ η απάντηση του ισχυρού άνδρα της Tesla δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας: «Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να πάρω τη φιλανθρωπία σου σχετικά με την κλιματική αλλαγή στα σοβαρά όταν έχεις σορτάρει ένα τόσο μεγάλο ποσό ενάντια στην Tesla, την εταιρεία που κάνει τα πάντα προκειμένου να επιλύσει την κλιματική αλλαγή». Η κουβέντα δε φαίνεται να είχε συνέχεια, ενώ ο ίδιος ο Musk με νέο του μήνυμα στο Twitter είπε πως «προχωράμε».

Ο ακριβής λόγος για τον οποίο ο Bill Gates επικοινώνησε πάντως με τον Elon Musk (αυτές οι «φιλανθρωπικές ενέργειες σχετικά με την κλιματική αλλαγή») παραμένει άγνωστος αφού το ίδρυμα Bill and Melinda Gates Foundation δεν έκανε κάποιο περαιτέρω σχόλιο.