Το Wordle είναι το πιο συναρπαστικό παζλ

2 έτη πριν
puzzle

Όσοι ασχολείστε με το Twitter θα έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες βδομάδες να εμφανίζονται στο timeline σας κάτι περίεργα tweets από διάφορους λογαριασμούς με πολύχρωμα κουτάκια και κάτι του στυλ «η λέξη της ημέρας». Ποια λέξη και ποιας ημέρας; Πρόκειται για τη νέα διαδικτυακή τρέλα, το Wordle, ένα παιχνίδι που τρέχει καιρό τώρα αλλά όπως με καθετί στο internet, έγινε «hit» εν μία νυκτί. Το καλό είναι ότι παίζεται… όπως είναι χωρίς να απαιτεί το παραμικρό -πέραν της σκέψης.

Αρχικά θα πρέπει να επισκεφθείς αυτό εδώ το URL. Σε αυτή τη σελίδα κάθε μέρα δημοσιεύεται και ένα διαφορετικό παζλ. Αυτό είναι το Wordle: μια σειρά από παζλ τα οποία θα ακονίσουν το μυαλό σου, βοηθώντας σε παράλληλα να μάθεις νέες λέξεις στα Αγγλικά. Ο σκοπός του είναι απλός: έχεις έξι προσπάθειες να βρεις την κρυμμένη λέξη της ημέρας. Όσο για το πώς παίζεται;

Αρχικά μάντεψε μία οποιαδήποτε λέξη και πληκτρολόγησέ τη -στο τέλος πάτα Enter. Θα δεις τα γράμματα να παίρνουν τρία χρώματα. Το πράσινο σημαίνει ότι το γράμμα βρίσκεται στη σωστή θέση όσον αφορά τη ζητούμενη λέξη. Το κίτρινο σημαίνει ότι το γράμμα είναι μεν κομμάτι της λέξης όμως δεν το έχεις βάλει στη σωστή θέση. Το γκρι σημαίνει ότι το γράμμα δε βρίσκεται στη θέση που ψάχνεις.

Βάλε λοιπόν το μυαλό σου να δουλέψει και προσπάθησε εισάγοντας λέξεις να βρεις ποια γράμματα χρειάζεσαι και ιδανικά σε ποια σειρά πρέπει να τα βάλεις προκειμένου να σχηματίσεις τη λέξη της ημέρας. Έχεις έξι προσπάθειες: στην έκτη οφείλεις να μαντέψεις -το αργότερο- τη λέξη που ψάχνεις, ειδάλλως χάνεις.

Έξυπνο, ε;