Μήπως τα Sonic The Hedgehog 2 sneakers είναι λίγο...κάπως;

2 έτη πριν
Sonic The Hedgehog 2 Sneakers

Οι συνεργασίες εταιρειών ειδών ένδυσης και υπόδησης με εκδότες και δημιουργούς video games δεν είναι δα και τίποτα καινούριο. Κατά καιρούς έχουμε δει σειρές ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ, εμπνευσμένων από τους αγαπημένους μας ήρωες: Nintendo, Sony, Epic, EA, Disney και τόσα ακόμα γνωστά brands έχουν ανάψει το πράσινο φως και εγκρίνει προϊόντα που έχουν γίνει ανάρπαστα σε χρόνο μηδέν. Η αισθητική τους βέβαια είναι το λιγότερο συζητήσιμη: σε κάποιες περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εμπνευσμένο, ωστόσο σε κάποιες άλλες είναι λίγο… meh.

Ε, σ’ αυτές τις δεύτερες ανήκουν και τα παπούτσια του Sonic, όχι από το video game αλλά από την ταινία Sonic The Hedgehog 2 (που βασίζεται στην ομότιτλη σειρά video games). Τα παπούτσια αυτά αποτελούν δημιούργημα της Fila η οποία, όσο να ‘ναι, δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους συνεργασίες. Όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν όμως και στη Fila σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν τον δημοφιλή ήρωα, η νέα ταινία του οποίου έκανε πρεμιέρα την πρωταπριλιά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα παπούτσια του Sonic… δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που φοράει ο Sonic στο Sonic The Hedgehog 2!

Κοίτα να δεις τι γίνεται: τα παπούτσια του μπλε σκαντζόχοιρου στην ταινία είναι μεν κόκκινα με μία πλατιά, λευκή γραμμή, ωστόσο δεν είναι αυτά που σχεδίασε η Fila! Για την ακρίβεια το μοντέλο που εμφανίζεται στο φιλμ είναι αυτό της Puma: τα Dare Slip-On Sneakers ήταν τα παπούτσια του Sonic στην πρώτη ταινία και παραμένουν ως έχουν και στη δεύτερη, παρά το γεγονός ότι η Fila διαφημίζει το δικό της ζευγάρι ως «τα παπούτσια του Sonic»!

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσεις και το γεγονός ότι στις ΗΠΑ πωλούνται έναντι $115, τιμή που δεν τη λες και χαμηλή, τότε μιλάμε για μία μάλλον αποτυχημένη έμπνευση. Για να δούμε αν αυτό θα αποτρέψει τους συλλέκτες…