Το νέο concept της MOTOROLA, επιτρέπει στο smartphone να τυλιχθεί γύρω από τον καρπό σου

5 μήνες πριν
motorola rollable concept smartphone around wrist

Τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα γίνονται όλο και πιο mainstream, όμως οι οθόνες που μπορούν να τυλιχθούν είναι ακόμα αρκετά καινούργιες. Στο Mobile World Congress φέτος, είδαμε κάποια σχετική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου του Rizr rollable concept phone της MOTOROLA, το οποίο έχει μια οθόνη που ξετυλίγεται στο κάτω μέρος. Το πρωτότυπο smartphone της MOTOROLA ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα στην έκθεση και τώρα η εταιρεία πηγαίνει τις εύκαμπτες οθόνες ακόμη πιο μακριά με ένα παράξενο smartphone που λυγίζει προς τα πίσω για να τυλίγεται γύρω από τον καρπό σου σαν ένα βραχιόλι υψηλής τεχνολογίας.

Στο Lenovo Tech World '23, το τμήμα Mobility της MOTOROLA παρουσίασε ένα πρωτότυπο τηλέφωνο με εύκαμπτη οθόνη που μπορεί να λυγίσει σε διάφορα σημεία, επιτρέποντάς του να τυλίγεται και να καμπυλώνεται γύρω από τον καρπό σου. Γνωστό ως "Adaptive Display Concept", διαθέτει οθόνη pOLED ανάλυσης Full HD Plus που μπορεί να "λυγίσει και να πάρει διαφορετικές μορφές” προκειμένου να ικανοποιήσει διάφορα σενάρια χρήσης.

Μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί η MOTOROLA ξοδεύει δολάρια για την ανάπτυξη αυτής της ιδέας αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς ένας τρόπος για να δείξει ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να γίνουν τα κινητά τηλέφωνα πιο συμπαγή εκτός από τα αναδιπλούμενα, όπως το Razr 2023. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα σχετικά με το wraparound τηλέφωνο της MOTOROLA είναι ότι δεν χρειάζεται εξωτερικό μεντεσέ, σε αντίθεση με τα κορυφαία foldable smartphones. Η MOTOROLA αναφέρει ότι η κάμψη του στη μέση μετατρέπει την οθόνη 6,9 ιντσών σε μια συμπαγή οθόνη 4,6 ιντσών.

Δεδομένου ότι το μοντέλο έχει τη δυνατότητα να καμπυλώνεται, μπορεί επίσης να τοποθετηθεί κάθετα και να κάνει λήψεις ενώ εσύ στέκεσαι σε απόσταση. Αυτή η ιδέα φαίνεται πολύ καλύτερη από μια παλιότερη υλοποίηση την οποία η LENOVO παρουσίασε το 2016. Εκείνη μπορούσε επίσης να τυλίγεται γύρω από τον καρπό σου, αλλά η LENOVO δήλωσε τότε ότι η ικανότητα αλλαγής σχήματος του τηλεφώνου ήταν λιγότερο αξιόπιστη.

Η μητρική εταιρεία της MOTOROLA δεν είναι άγνωστη στα περίεργα σχέδια τηλεφώνων. Αλλά, για όλες τις ευκολίες που προσφέρει αυτή η ιδέα, υπάρχουν κάποια αντίστοιχα προφανή προβλήματα. Για παράδειγμα, στα βίντεο επίδειξης φαίνεται ότι το τηλέφωνο θα μπορούσε εύκολα να γλιστρήσει από το χέρι σου αν είσαι αδύνατος/η ή αν κινείσαι πολύ. Ίσως πάντως, αν ο σχεδιασμός τελειοποιηθεί, θα μπορούσε το συγκεκριμένο smartphone να αποτελέσει επιτυχία για την εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι κατασκευαστές τηλεφώνων συμπεριφέρονται όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ανακοινώνοντας συσκευές σε πρωτότυπη μορφή, που μπορεί να μην κυκλοφορήσουν ποτέ στην πραγματικότητα. Αυτό γίνεται εν μέρει για να δουν αν ο κόσμος ενδιαφέρεται για την ιδέα και εν μέρει για να δείξουν στο κοινό ότι η εταιρεία κάνει κάτι νέο και συναρπαστικό, ακόμη και αν αυτό δεν οδηγεί στην πραγματικότητα στην κυκλοφορία του προϊόντος.