Ο Spielberg αποκαλύπτει την αγάπη του για τα PC games

1 εβδομάδα πριν
Steven Spielberg

Ο διάσημος σκηνοθέτης Steven Spielberg αποδεικνύεται ένας ενθουσιώδης gamer, με ιδιαίτερη προτίμηση στα παιχνίδια για υπολογιστή. Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του γιου του, Max Spielberg, στο MINNMAX, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης όχι μόνο απολαμβάνει τα βιντεοπαιχνίδια, αλλά ήταν εκείνος που μύησε τον γιο του στον κόσμο του gaming.

Η σχέση του Spielberg με τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι καινούργια. Στις αρχές της καριέρας του, υπάλληλοι της LUCASARTS θυμούνται τον σκηνοθέτη να τηλεφωνεί ζητώντας βοήθεια όταν κολλούσε σε κλασικά παιχνίδια περιπέτειας. Μετά την εμπειρία των γυρισμάτων της ταινίας "Saving Private Ryan", ο Spielberg εμπνεύστηκε να δημιουργήσει ένα παιχνίδι, γράφοντας το πρώτο σενάριο για αυτό που αργότερα έγινε η σειρά Medal of Honor.

Ο Max Spielberg, ο οποίος έχει ακολουθήσει καριέρα που συνδυάζει τον κινηματογράφο και τα βιντεοπαιχνίδια, αποκάλυψε ότι ο πατέρας του είναι λάτρης των παιχνιδιών για υπολογιστή και ιδιαίτερα της σειράς CALL OF DUTY. "Μου ζητάει συνεχώς να του στείλω λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια σκοποβολής για να τα κατεβάσει και να παίξουμε μαζί όταν πάω σπίτι," ανέφερε χαρακτηριστικά ο Max.

Παρά τις προσπάθειες του γιου του να τον πείσει να δοκιμάσει παιχνίδια όπως το Uncharted, που θυμίζουν τον Indiana Jones, ο Spielberg επιμένει στη χρήση πληκτρολογίου και ποντικιού, αρνούμενος να χρησιμοποιήσει χειριστήρια κονσόλας. "Δεν μπορώ να χειριστώ τα controllers, μόνο πληκτρολόγιο και ποντίκι," φέρεται να λέει ο σκηνοθέτης.

Εκτός από τα παιχνίδια για υπολογιστή, ο Spielberg φαίνεται να απολαμβάνει και τα παιχνίδια σε κινητά και το mobile gaming. Ο Max ανέφερε ότι ο πατέρας του είναι μεγάλος θαυμαστής του GOLF CLASH και άλλων παιχνιδιών που μπορεί να παίζει στον ελεύθερο χρόνο του.

Η αγάπη του Spielberg για τα videogames έχει επηρεάσει και την επαγγελματική του πορεία. Εκτός από τη συμμετοχή του στη δημιουργία του Medal of Honor, ο σκηνοθέτης συνεργάστηκε με την EA για το παιχνίδι Boom Blox για το Wii, ένα τίτλο που θεωρείται αξιόλογος από τους κριτικούς. Επιπλέον, είχε εμπλακεί σε ένα φιλόδοξο project με κωδικό όνομα LMNO, το οποίο τελικά δεν ξεπέρασε το στάδιο του πρωτοτύπου λόγω της πολυπλοκότητάς του.

Η επιρροή του Spielberg στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών φαίνεται να έχει μεταδοθεί και στην επόμενη γενιά. Ο Max Spielberg, εκτός από τη συμμετοχή του σε παιχνίδια όπως το Assassin's Creed: Unity, είναι συνιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής της εταιρείας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών FUZZYBOT.

Σύμφωνα με τον Max Spielberg, το επερχόμενο παιχνίδι "Indiana Jones and the Great Circle" ενδέχεται να έχει έναν πολύ ενδιαφέρον παίκτη για τον πατέρα του, εφόσον οι χειρισμοί με πληκτρολόγιο και ποντίκι είναι καλά σχεδιασμένοι.