Ο Steve Jobs δίνει… συνέντευξη από τον άλλο κόσμο χάρη στην AI!

1 έτος πριν
Steve Jobs

Νεκρανάσταση! Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς… ποιητική αδεία το podcast.ai, στο πλαίσιο του οποίου ο Joe Rogan παίρνει μία άκρως εντυπωσιακή συνέντευξη από τον Steve Jobs! Κι όταν λέμε «άκρως εντυπωσιακή» το εννοούμε αφού η συνέντευξη δεν έγινε ποτέ (πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν ο εμβληματικός Jobs εγκατέλειψε τα εγκόσμια το 2011): τα πάντα δημιουργήθηκαν μέσω AI!

Για την ακρίβεια, τη δουλειά έκαναν το Play.ht, ένα εργαλείο text-to-voice που βασίζεται σε αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης και το Peregrine, ένα μοντέλο text-to-speech από την ίδια εταιρεία, η πιο πρόσφατη έκδοση του οποίου έχει τη δυνατότητα να «ντύνει» τον ήχο με μία αξιόλογη γκάμα συναισθημάτων. Για την αναπαραγωγή της φωνής του Jobs, το Play.ht στηρίχθηκε σε online ηχογραφημένα αποσπάσματα, κάτι που εξηγεί και τον τόνο του καθ’ όλη τη διάρκεια του podcast, αφού μοιάζει αρκετά στο στυλ και το ύφος που είχε κατά τις παρουσιάσεις της εταιρείας του όντας on stage.

Όπως αναφέρεται, το Peregrine λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το πασίγνωστο εργαλείο DALL-E, κοπιάροντας επί της ουσίας τους τόνους και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου θέτοντας το ίδιο τα όριά του. Ο εκ των ιδρυτών της PLAY.HT, Syed Hammad, εξήγησε μάλιστα πως αν οι ηχογραφήσεις του Jobs ήταν σε καλύτερη ποιότητα, τότε και η φωνή του ηγέτη της APPLE θα ακουγόταν πολύ πιο πειστικά στο podcast.

Το δε podcast έχει διάρκεια 20 λεπτά και ακούγοντάς το κανείς, δε γίνεται να μην παρατηρήσει την εξαιρετικά ομαλή και φυσική του ροή, έστω κι αν αυτά που λένε οι Rogan και Jobs δεν έχουν πάντα νόημα σε σχέση με την επικαιρότητα (αν και για να είμαστε δίκαιοι, αν πρέπει να εστιάσουμε κάπου, αυτή θα ήταν η μίμηση των φωνών των δύο προσώπων και όχι το περιεχόμενο του λόγου τους).

Η PLAY.HT πάντως ήδη καλεί το κοινό να ψηφίσει για την επόμενη συνέντευξη… απ’ τον άλλο κόσμο!