Παίκτης του Pokemon GO ολοκληρώνει αποστολή έπειτα από δύο χρόνια παιχνιδιού!

1 έτος πριν

Πόσο αφοσιωμένος μπορεί να ‘ναι κάποιος σε ένα παιχνίδι; Να, ας πούμε, έχει τύχει να βρεθείς παίζοντας κάποιον τίτλο μπροστά σε μία πραγματικά δύσκολη αποστολή, τόσο απαιτητική που να χρειάζονται ώρες επί ωρών gameplay για την ολοκλήρωσή της; Κάτι τέτοιο συνέβη και στον χρήστη του Reddit, Obese-Boy, ο οποίος κατάφερε να φέρει εις πέρας μία αποστολή Special Research στο Pokemon GO έπειτα από δύο χρόνια!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Pokemon GO, το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (AR ντε!) της NIANTIC διαθέτει κάποιες αποστολές τις οποίες ονομάζει Special Researches. Οι περισσότερες εξ αυτών διατίθενται ελεύθερα στους παίκτες, έτσι ώστε εκείνοι να τις ολοκληρώσουν με την ησυχία τους. Κάποιες ωστόσο είναι κλειδωμένες, απαιτώντας τη συμμετοχή σε συγκεκριμένα events (Pokemon GO Fest, GO Tour, Safari Zone κ.α.).

Το Special Research που ολοκλήρωσε λοιπόν ο χρήστης Obese-Boy απαιτούσε από τον παίκτη να αλληλεπιδράσει με ένα συγκεκριμένο Pokestop για επτά συνεχόμενες μέρες. Ναι, ΟΚ, θεωρητικά δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο με δεδομένο πως κάποιος κυκλοφορεί καθημερινά εκτός σπιτιού. Παρ’ όλα αυτά, το επίτευγμα του Obese-Boy σημειώθηκε στο πλαίσιο ενός γενικότερου quest, με τίτλο A Thousand-Year Slumber, ενός storyline όπως λέγεται στο παιχνίδι, στο φινάλε του οποίου οι παίκτες μπορούν να κάνουν δικό τους το θρυλικό Pokemon, Jirachi.

Το εν λόγω Special Research μάλιστα δεν είναι κάτι ξεχωριστό για το Pokemon GO. Ο τίτλος, για παράδειγμα, διαθέτει ακόμα ένα που απαιτεί από τους παίκτες να αλληλεπιδράσουν με ένα συγκεκριμένο Pokestop για 30 (!) συνεχόμενες ημέρες, μία αποστολή που κάνει αυτή που μόλις έφερε εις πέρας ο Obese-Boy… παιχνιδάκι. Η NIANTIC εξ άλλου φροντίζει να ενισχύει συχνά-πυκνά τον τίτλο με περιεχόμενο που ωθεί τους παίκτες να παραμείνουν ενεργοί, επιστρέφοντας σε αυτόν σε ημερήσια βάση προκειμένου να ολοκληρώσουν προκλήσεις και να ανταμειφθούν αναλόγως.