Πατέντα της APPLE για ανθεκτικό iPhone που δεν χρειάζεται θήκη

10 μήνες πριν
iPhone in black case

Κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα νέο iPhone, η APPLE δίνει έμφαση στα νέα χρώματα και τον σχεδιασμό του, κάτι που για μια τεράστια μερίδα καταναλωτών δεν έχει καμία σημασία αφού προτιμά να τα "κρύψει" βάζοντας μια θήκη πάνω του. Όμως με βάση μια νέα πατέντα που μόλις κέρδισε η APPLE, η συνθήκη αυτή μπορεί να μην ισχύσει για πολύ ακόμα.

Όπως αναφέρει το Patently APPLE, η APPLE έλαβε πρόσφατα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για "ένα ανθεκτικό στην τριβή πίσω επιφάνειας από γυαλί ή μέταλλο" που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε iPhone, iPad και MacBook. Το κόλπο είναι η χρήση "περισσότερων από ένα υλικών για το σασί". Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ασχολείται συγκεκριμένα με μέταλλο και κεραμικό υλικό, αν και η μέθοδος θα μπορούσε πιθανώς να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα υλικά.

Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η APPLE έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που αποτελείται από "ανθεκτικά στην τριβή κομμάτια" που είναι πιο σκληρά από τα περιβάλλοντα υλικά. Το διάγραμμα δείχνει μια σειρά από "χάντρες" που είναι "κατανεμημένες σε ένα κανονικό μοτίβο" με μέση απόσταση μεταξύ 10 και 100 μικρομέτρων - ουσιαστικά ανεπαίσθητες. Δείχνει επίσης πώς το λογότυπο και η κάμερα της APPLE θα ήταν σε περιοχές που δεν έχουν τα ανθεκτικά στην τριβή στοιχεία.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πατέντα η οποία θα μπορούσε να είναι κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Πιθανώς δεν είναι το είδος του χαρακτηριστικού που θα φημολογούνταν όπως μια νέα κάμερα ή οθόνη, αλλά θα ήταν ένα τεράστιο κατόρθωμα για την εταιρεία να πείσει τους ανθρώπους που βάζουν το iPhone τους σε θήκη. Παρόλο που η APPLE πουλάει αρκετές διαφορετικές θήκες iPhone, σίγουρα θα προτιμούσε οι καταναλωτές να κυκλοφορούν με "γυμνά" iPhone, όπως μπορείς να φανταστείς. Οπότε δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε αυτό το στοιχείο να εμφανίζεται σε κάποιο επερχόμενο iPhone τα επόμενα χρόνια.