Πιο αυστηρό το TikTok με όσους δημιουργούς δεν ακολουθούν τους κανόνες

1 έτος πριν
TikTok screen

Το TikTok προσπαθεί να διευκολύνει τους δημιουργούς και άλλους να κατανοήσουν τους κανόνες του αλλά και τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς τους όταν κάποιοι από αυτούς δεν τους τηρούν. Η εταιρεία λανσάρει ένα ανανεωμένο "σύστημα επιβολής λογαριασμών", μια σειρά αλλαγών που περιλαμβάνουν ένα σύστημα ποινών, καθώς και λειτουργίες που επιτρέπουν στους δημιουργούς να ελέγχουν αν το περιεχόμενό τους έχει αποκλειστεί από τις προτάσεις της εφαρμογής.

Οι αλλαγές έρχονται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας της TikTok να αυξήσει τη διαφάνεια γύρω από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το συντονισμό του περιεχομένου και τις αλγοριθμικές συστάσεις, οι οποίες έχουν αποτελέσει αντικείμενο έντονου ελέγχου από νομοθέτες, ρυθμιστικές αρχές και άλλους επικριτές.

Σε μια ανάρτηση στο blog, η εταιρεία αναφέρει ότι το νέο σύστημα ποινών έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τους "επαναλαμβανόμενους παραβάτες" που μπορούν να έχουν υπερβολικό αντίκτυπο στην πλατφόρμα. "Σύμφωνα με το νέο σύστημα, αν κάποιος δημοσιεύσει περιεχόμενο που παραβιάζει μία από τις Οδηγίες μας, το περιεχόμενο θα αφαιρείται και ο λογαριασμός του θα συγκεντρώνει ένα strike", εξηγεί η εταιρεία. "Εάν ένας λογαριασμός συμπληρώσει το όριο των strikes είτε σε ένα χαρακτηριστικό προϊόντος (π.χ. Comments, LIVE) είτε σε μια πολιτική (π.χ. Bullying και Παρενόχληση), θα αποκλειστεί οριστικά". Η εταιρεία πρόσθεσε ότι οι χρήστες μπορεί επίσης να αποκλειστούν μετά από ένα μόνο strike, εάν η παραβίαση θεωρείται "σοβαρή".

Η αλλαγή αυτή καθιστά την πολιτική του TikTok πιο ευθυγραμμισμένη με εκείνη παρόμοιων υπηρεσιών. Το YouTube και η Meta χρησιμοποιούν επίσης ένα σύστημα ποινών των λογαριασμών που παραβιάζουν τους κανόνες τους, αν και κάθε πλατφόρμα έχει τα δικά της κριτήρια για τον καθορισμό των ποινών.

Το TikTok αναφέρει ότι θα παρέχει μεταξύ άλλων στους δημιουργούς νέα εργαλεία για να βλέπουν αν ο λογαριασμός τους έχει συγκεντρώσει ποινές τις προηγούμενες 90 ημέρες. Η λειτουργία αυτή θα βρίσκεται σε μια νέα ενότητα "κατάσταση λογαριασμού" στο Κέντρο Ασφάλειας της εφαρμογής. Η εταιρεία προσθέτει επίσης μια ενότητα "αναφορές", όπου οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν οποιοδήποτε περιεχόμενο ή λογαριασμούς έχουν αναφέρει.