Το ποδήλατο με τριγωνικούς τροχούς θέλει να αλλάξει τα δεδομένα

10 μήνες πριν
the Q triangle bicycle

Μια ομάδα YouTubers, γνωστή ως The Q, πειραματίζεται με αντισυμβατικά σχέδια ποδηλάτων. Η τελευταία τους δημιουργία διαθέτει τριγωνικές ρόδες που στην πραγματικότητα κυλούν σαν στρογγυλές. Αυτό μπορεί να φαίνεται αδύνατο ή τουλάχιστον άβολο για να το οδηγήσεις, αλλά η ομάδα βρήκε έναν τρόπο να το κάνει να λειτουργήσει.

Οι Q είχαν σχεδιάσει και κατασκευάσει στο παρελθόν ένα ξεχωριστό ποδήλατο, αυτή τη φορά με τετράγωνους τροχούς. Με την πρώτη ματιά, το ποδήλατο φαινόταν δύσκολο για κάποιον να το οδηγήσει, καθώς απαιτούσε φαινομενικά πολύ μεγάλη δύναμη κατά το πάτημα του  πεντάλ για να κάνει τους τροχούς να κυλήσουν. Ωστόσο, οι τετράγωνοι τροχοί χρησιμοποιούσαν έναν έξυπνο σχεδιασμό και στην ουσία δεν χρειαζόταν να κυλήσουν καθόλου. Αντ' αυτού, τα ελαστικά τους λειτουργούσαν ως πέλματα, προωθώντας το ποδήλατο προς τα εμπρός με τρόπο παρόμοιο με τον τρόπο λειτουργίας ενός στρατιωτικού τανκ.

Μετά την επιτυχία του σχεδιασμού του ποδηλάτου με τετράγωνους τροχούς, οι The Q επέστρεψαν στο σχεδιαστήριο για να δουν αν θα μπορούσαν να επινοήσουν έναν σχεδιασμό ποδηλάτου με τριγωνικούς τροχούς. Τα κατάφεραν καμπυλώνοντας ελαφρώς κάθε πλευρά των τριγωνικών τροχών και κατασκευάζοντας ένα ζευγάρι αρθρωτών βραχιόνων που επέτρεπαν στο κέντρο κάθε τροχού να κινείται πάνω κάτω. Αυτό επέτρεψε την οδήγηση του ποδηλάτου χωρίς ο αναβάτης να βιώνει σχεδόν καθόλου κινήσεις προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Ο αναβάτης μπορεί να αισθανθεί μια ανεπαίσθητη αύξηση της ταχύτητας προς τα εμπρός κάθε φορά που οι τριγωνικοί τροχοί μεταβαίνουν από τα σημεία αιχμής τους στις επίπεδες πλευρές τους. Ωστόσο, κατά τα άλλα, αυτό φαίνεται να είναι ένα σχέδιο που είναι εύκολο στο οδήγημα και πιθανόν είναι ικανό να το οδηγήσεις ακόμα και σε ανώμαλα εδάφη.

Τα αντισυμβατικά σχέδια ποδηλάτων των Q προκαλούν τις προκαταλήψεις μας σχετικά με το τι είναι δυνατό και δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη χώρος για καινοτομία ακόμη και στις πιο καθιερωμένες τεχνολογίες. Το αν αυτά τα σχέδια έχουν κάποια πιθανότητα να κυκλοφορήσουν εμπορικά, είναι μια διαφορετική συζήτηση. Για την ώρα πάντως, δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο πλάνο όπως επιβεβαιώνουν τα άτομα της ομάδας.

Αν πάντως χρειάζεσαι ποδήλατο (με στρογυλλούς τροχούς) και μάλιστα ηλεκτρικό ποδήλατο, έλα σε ένα κατάστημα να σε βοηθήσουμε με τις επιλογές σου!