Pro Soccer Evolution αντί Champions League: χιλιάδες κοσμός ξεγελάστηκε!

1 έτος πριν
Pro Soccer Evolution

Χιλιάδες χρήστες του YouTube μπερδεύτηκαν αφού νόμιζαν ότι παρακολουθούσαν μια ζωντανή μετάδοση του τελικού του Champions League, για να συνειδητοποιήσουν ότι επρόκειτο για μετάδοση του βιντεοπαιχνιδιού Pro Evolution Soccer.

Συνολικά περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι ξεγελάστηκαν καθώς ο δημιουργός του καναλιού τους έκανε να πιστέψουν ότι ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Diogo Jota, είχε βάλει τους παίκτες του Jurgen Klopp σε θέση οδηγού απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης 19 λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού.

Το μόνο πρόβλημα με αυτό ήταν ότι στην πραγματική ζωή το σκορ ήταν 0-0 εκείνη τη στιγμή και ο ίδιος ο Jota δεν ήταν καν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο, καθώς μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Luis Diaz.

Ένας λογαριασμός στο Twitter δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο της “ζωντανής μετάδοσης” με τη λεζάντα: "Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι παρακολουθούν ένα live stream, νομίζοντας ότι παρακολουθούν τον τελικό του Champions League". Μάλιστα κάποιοι μπορεί να επιθυμούσαν να συνεχίσουν να παρακολουθούν τον ψεύτικο αγώνα, καθώς ενώ το πραγματικό παιχνίδι έληξε με 1-0 υπέρ της Ρεάλ, χάρη σε ένα χτύπημα του Vinicius Junior, η εκδοχή του βιντεοπαιχνιδιού ήταν ένα θρίλερ 10 τερμάτων το οποίο έληξε 5-5.

Το φαινόμενο των ψεύτικων ζωντανών μεταδόσεων αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στο YouTube, με πολλές από αυτές να μην είναι τόσο αθώες. Σε άλλα περιστατικά που έχουν αναφερθεί, επιτήδειοι χρησιμοποιούν παλιές συνεντεύξεις του Elon Musk με τίτλους που αναφέρονται σε προσφορές κρυπτονομισμάτων, τις οποίες εγκρίνει ο διάσημος CEO της Tesla.

Στο Stade de France εν τω μεταξύ, οι παίκτες του Carlo Ancelotti βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στον τερματοφύλακα Thibaut Courtois, ο οποίος πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση για να στερήσει από τους παίκτες του Jurgen Klopp το τρόπαιο. Ο Βέλγος έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος "τερματοφύλακας που έκανε εννέα και πλέον αποκρούσεις σε ευρωπαϊκό τελικό και απογοήτευσε τους Mohamed Salah και Sadio Mane με απίστευτες αποκρούσεις.

Με τη νίκη της, η Ρεάλ κατακτά τον κορυφαίο ευρωπαϊκό τίτλο ποδοσφαίρου για 14η φορά στην ιστορία της, κάνοντας τον προπονητή Ancelotti τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του Champions League.