Πρωτότυπο iPhone σφραγισμένο πωλείται 35.000 δολάρια σε δημοπρασία

1 έτος πριν
iPhone

Ένα σφραγισμένο πρωτότυπο iPhone από μια πρώιμη σειρά παραγωγής πωλήθηκε για 35.000 δολάρια σε πρόσφατη δημοπρασία.

Με βάση το σχεδιασμό του κουτιού, το συγκεκριμένο iPhone ήταν μεταξύ της αρχικής παρτίδας του πρώτου iPhone που πωλήθηκαν τους πρώτους μήνες μετά την κυκλοφορία της συσκευής τον Ιούνιο του 2007. Σε αυτή τη παρτίδα, η αρχική οθόνη δεν περιλαμβάνει το εικονίδιο iTunes Store, αφού η εφαρμογή δεν περιλαμβανόταν αρχικά στο iPhone και δεν προστέθηκε παρά μόνο λίγους μήνες αργότερα με την κυκλοφορία του iPhone OS 1.1 τον Σεπτέμβριο του 2007. Ο σχεδιασμός του κουτιού του iPhone ενημερώθηκε στη συνέχεια για την προσθήκη του εικονιδίου.

Η καταχώριση δεν προσφέρει καμία ένδειξη για την κατάσταση του πραγματικού iPhone μέσα στο κουτί, αλλά δεδομένου ότι είναι ακόμα σφραγισμένο, θα πρέπει να είναι σε ολοκαίνουργια κατάσταση.

«Το iPhone είναι ένα επαναστατικό και μαγικό προϊόν που βρίσκεται κυριολεκτικά πέντε χρόνια μπροστά από οποιοδήποτε άλλο κινητό τηλέφωνο», δήλωσε ο Steve Jobs κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της συσκευής, χωρίς καμία υπερβολή όπως φάνηκε. Το αρχικό iPhone, που αναπτύχθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα, είναι το smartphone που μεταμόρφωσε τη βιομηχανία, φέρνοντας επανάσταση στο σχεδιασμό των κινητών τηλεφώνων ως ένα από τα πρώτα smartphones με “επίπεδη” μορφή.

Το iPhone αφαίρεσε σχεδόν όλα τα φυσικά πλήκτρα υπέρ μιας εύχρηστης οθόνης αφής. Έβαλε το διαδίκτυο στις τσέπες των χρηστών με τον πρώτο “πλήρες” browser για κινητά και ουσιαστικά εγκαινίασε την αγορά εφαρμογών με την εισαγωγή του App Store, καθιστώντας τις εφαρμογές τρίτων εύκολα προσβάσιμες. Έδωσε τεράστιες ευκαιρίες σε ανεξάρτητους προγραμματιστές και σε εταιρείες να δημιουργήσουν εφαρμογές και παιχνίδια που αποτέλεσαν από μόνα τους εταιρείες με τεράστια κεφαλαιακή αξία.

Κατά γενική ομολογία το iPhone εγκαινίασε τη σύγχρονη εποχή των smartphones και εκτόξευσε την Apple στην κορυφή, βοηθώντας στο να αποτελέσει μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο με κεφαλαική αξία άνω των 2 τρις δολαρίων.