Ραδιενεργά και επικίνδυνα βρέθηκαν προϊόντα "κατά του 5G"

2 έτη πριν
 5g υγεία

Προειδοποίηση για πολλά προϊόντα και αξεσουάρ εξέδωσαν οι Ολλανδικές αρχές της Πυρηνικής Ασφάλειας και Ακτινοπροστασίας (ANVS), οι οποίες έκαναν έρευνα σε προϊόντα όπως κολιέ, βραχιόλια παιδιών και μάσκες ύπνου, τα οποία είναι ραδιενεργά και προωθούνται για προστασία "κατά του 5G".

Οι κατασκευάστριες εταιρείες έχουν ήδη ειδοποιηθεί και κάποιες από αυτές είναι οι Energy Armor και Magnetix Wellness. Παρόλο που τα προϊόντα τους δεν έχουν μεγάλη ποσότητα ραδιενέργειας, η μακροπρόθεσμη χρήση τους και συνεχόμενη επαφή μπορεί να κάνει ζημιά στον οργανισμό και στο DNA. Επιπλέον, οι ερευνητές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα ραδιενεργά προϊόντα και προτείνουν στο καταναλωτικό κοινό να μην αγοράσουν αντικείμενα που υπόσχονται "αρνητική ιδιότητα ιόντων".

Όπως απέδειξαν έρευνες, το 5G δίκτυο δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Παρόλα αυτά, βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών θεωριών συνωμοσίας, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορείται η τεχνολογία 5G για την Covid-19 πανδημία. Αυτό έδωσε περιθώριο σε μεταπωλητές να προωθήσουν αξεσουάρ για προστασία "κατά του 5G", όπως αυτά που βρέθηκαν ραδιενεργά. Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι και το Quantum Pendant, το οποίο υπόσχεται διάφορα πλεονεκτήματα όπως καλύτερη κυκλοφορία και μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Μέχρι και το τέλος του έτους, η Ericsson μέσω δικής της έρευνας υπολόγισε πως 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε 5G δίκτυα, ενώ μέχρι το 2027 προβλέπεται πως η διαθεσιμότητα θα φτάσει το 95% της ανθρωπότητας. Παρά τις έρευνες όμως ότι η 5G τεχνολογία δεν είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο, η FAA προειδοποίησε πως μπορεί να παρεμβάλει στα εργαλεία αεροπλάνων που χρησιμοποιούνται για να υπολογίζεται η απόσταση από το έδαφος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ανησυχίες μήπως τα δίκτυα των AT&T και Verizon να προκαλέσουν προβλήματα σε πτήσεις.

Τέλος, το 2020 είδαμε συνωμοσιολόγους να βάζουν φωτιά σε διάφορες κεραίες στην Αγγλία, υποθέτοντας πως πρόκειται για κεραίες 5G. Αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από τους υπουργούς υγείας που ήταν αγανακτισμένοι με τις κινήσεις του κόσμου που κατέστρεψαν τη λειτουργία του δικτύου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.