Σφραγισμένο iPhone από το 2007 πωλήθηκε για 39.000 δολάρια σε δημοπρασία

1 έτος πριν
sealed 2007 iPhone

Ένα κλειστό, σφραγισμένο iPhone από το 2007, την πρώτη χρονιά που το smartphone της APPLE διατέθηκε στην αγορά, πωλήθηκε για 39.339 δολάρια, σύμφωνα με το LCG Auctions. Το μοντέλο των 8GB πωλούνταν αρχικά για 599 δολάρια, ή περίπου 860 δολάρια αν προσαρμόσουμε το ποσό στην εποχή μας με βάση τον πληθωρισμό.

Οι προσφορές από τους χρήστες για να κάνουν δικό τους το σφραγισμένο iPhone ανέβηκαν ραγδαία την τελευταία ημέρα, όπως συμβαίνει συχνά στις διαδικτυακές δημοπρασίες. Η κορυφαία προσφορά ήταν μόλις 10.446 δολάρια την Κυριακή, αλλά μια έντονη δραστηριότητα της τελευταίας στιγμής είδε την τιμή να ανεβαίνει σημαντικά πριν από το κλείσιμο της ηλεκτρονικής δημοπρασίας. Πως όμως ο νικητής ή και ο διοργανωτής της δημοπρασίας ήξεραν ότι η συγκεκριμένη συσκευασία δεν είχε ανοιχτεί ποτέ; Προφανώς η εργοστασιακή σφραγίδα στο πλαστικό έχει τις «σωστές λεπτομέρειες ραφής και στεγανότητας» όπως το περιγράφει η LCG Auctions, χωρίς να μας καθησυχάζει.

Πάντως το σφραγισμένο iPhone είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Σχεδόν άψογο κατά μήκος της επιφάνειας και των άκρων, η εργοστασιακή σφραγίδα είναι καθαρή με σωστές λεπτομέρειες ραφής και στεγανότητα. Οι ετικέτες στην πίσω πλευρά είναι ακριβώς στη θέση τους κάτω από τη σφραγίδα. Όλα είναι αυθεντικά - δεν υπάρχουν αυτοκόλλητα aftermarket ή ετικέτες UPC ενώ αναμενόμενα η συσκευή δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός iPhone του 2007 και ενός iPhone που μπορείς να αγοράσεις από τον ΓΕΡΜΑΝΟ το 2022; Πάρα πολλές όπως πολύ σωστά μάντεψες. Για αρχή, δεν υπήρχε AppStore, οπότε με το πρώτο iPhone είχες κολλήσει με τις εφαρμογές που είχε επιλέξει η APPLE όπως το YouTube, το Safari και το Weather. Τα νέα iPhone διαθέτουν επίσης σημαντικά περισσότερο χώρο, με το μικρότερο αποθηκευτικό χώρο να είναι σήμερα στα 32GB και να φτάνει στο 1TB. Το αρχικό iPhone κυκλοφορούσε σε μοντέλα 4GB, 8GB και 16GB.

Και ενώ το πρώτο iPhone διέθετε Χάρτες, δεν υπήρχε υποστήριξη GPS, οπότε ο μόνος τρόπος για να βρεις τη διαδρομή σου ήταν να πληκτρολογήσεις τόσο την τρέχουσα διεύθυνσή σου όσο και τη διεύθυνση προορισμού, χωρίς φυσικά να συζητάμε για οδηγίες πλοήγησης κατά τη διαδρομή.