Καινοτομία στα νέα τηλεχειριστήρια τηλεοράσεων της Samsung

2 έτη πριν
remote control

Ένα πολύ ενδιαφέρον τηλεχειριστήριο παρουσίασε στη φετινή CES (5-8 Ιανουαρίου, Λας Βέγκας, ΗΠΑ) η Samsung. Μπορεί ο πολύς κόσμος να εστιάζει στις τηλεοράσεις, τις οθόνες, τα tablets, τα smartphones και τα laptops της κορεατικής εταιρείας (και όχι ότι δεν το αξίζουν) αλλά αυτό που θα κάνει την έκπληξη θα είναι κάτι πολύ μικρότερο και «ταπεινό», κάτι που περνούσε απαρατήρητο ως τώρα.

Ο λόγος για το νέο τηλεχειριστήριο των τηλεοράσεων της εταιρείας το οποίο είναι ό,τι πιο φιλικό προς το περιβάλλον έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην κατηγορία του. Μετά την επιτυχία του περυσινού Eco Remote που φόρτιζε με ηλιακή ενέργεια, η Samsung κάνει το επόμενο βήμα παρουσιάζοντας μία βελτιωμένη εκδοχή του. Το νέο Eco Remote θα φορτίζει όπως και το προηγούμενο με ηλιακή ενέργεια -ή τον φωτισμό του δωματίου- όμως αυτό θα διαθέτει επιπρόσθετα και δυνατότητα «συλλογής ραδιοκυμάτων» από το router, τα οποία και θα μετατρέπει σε ενέργεια!

Η τεχνολογία αυτή είναι τόσο εντυπωσιακή όσο ακούγεται, αφού στην πράξη, το νέο Eco Remote της Samsung δε θα χρειάζεται τίποτα για να λειτουργήσει: θα χρησιμοποιεί απλά τα υπάρχοντα ραδιοκύματα! Ως εκ τούτου θα ξεχάσεις μια για πάντα τις ΑΑΑ μπαταρίες με τη Samsung μάλιστα να υπολογίζει πως η αλλαγή σε νέα, οικολογικά τηλεχειριστήρια θα μπορούσε να γλιτώσει τον πλανήτη από έως και 99 εκατ. χρησιμοποιημένες μπαταρίες σε διάστημα επτά χρόνων. Το νέο Eco Remote θα φορτίζει επιπρόσθετα και μέσω USB-C για ταχύτερα αποτελέσματα ενώ θα διατεθεί και σε λευκό χρώμα.