Το θερμαινόμενο κάθισμα της νέας σου BMW θα σου κοστίσει €18 τον μήνα!

1 έτος πριν
bmw θερμαινόμενο κάθισμα

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες, κακά τα ψέματα, είναι το παρόν και το μέλλον. Το είδαμε στην οικιακή ψυχαγωγία (βλ. σειρές, ταινίες κλπ), τη μουσική, τα video games, την ενημέρωση, μέχρι και τη διακόσμηση (δες για παράδειγμα το Art Gallery της SAMSUNG). Μόνο που η BMW αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα. Τι εννοούμε; Στο ConnectedDrive Store της BMW στη Νότιο Κορέα, οι κάτοχοι των οχημάτων της γερμανικής φίρμας έχουν πλέον πρόσβαση σε μια σειρά επιπρόσθετων υπηρεσιών, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και μία που αφορά θερμαινόμενα καθίσματα!

Ναι, καλά διάβασες. Οι Κορεάτες κάτοχοι BMW μπορούν να «εγκαταστήσουν» θερμαινόμενα καθίσματα στα οχήματά τους χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθούν το συνεργείο αλλά «κατεβάζοντας» τη σχετική λειτουργία over the air! Το εξωφρενικό στην υπόθεση είναι πως αυτή η «προσθήκη» διατίθεται έναντι ₩24.000 ή €18 τον μήνα και μάλιστα προσφέρονται και πακέτα ενός και τριών ετών (έναντι €176 και €283 αντίστοιχα). Ευτυχώς τουλάχιστον, για όσους δεν πολυψήνονται να μπλέκουν με συνδρομές, υπάρχει και η «unlimited» χρήση της υπηρεσίας έναντι €406.

Με μια ματιά στο ConnectedDrive Store μάλιστα θα βρει κανείς κι άλλα τέτοια ωραία, όπως π.χ. θερμαινόμενο τιμόνι (€9 τον μήνα, €90 τον χρόνο, €158 τα τρία χρόνια, €218 εφάπαξ), Apple CarPlay (€301 εφάπαξ) και αυτόματη εναλλαγή σκάλας φώτων (€8€ τον μήνα, €83 τον χρόνο, €121 τα τρία χρόνια, €181 εφάπαξ). Η πιο περίεργη απ’ όλες αυτές τις συζητήσιμες υπηρεσίες πάντως, είναι αυτή που τιτλοφορείται IconicSounds Sport, κοστίζει €136 εφάπαξ και αναπαράγει ήχους κινητήρων BMW στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι όσο παράξενα κι αν σου φαίνονται τα ανωτέρω, συνιστούν σημαντική πηγή εσόδων για τη BMW αφού οι εκτιμήσεις θέλουν την πώληση επιπρόσθετων υπηρεσιών να της αποφέρει περί τα €23 δισ. τον χρόνο στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας…