Το TikTok ξεκινά έναν ζωντανό διαγωνισμό γνώσεων αξίας 500.000 δολαρίων

1 έτος πριν
TikTok

Το TikTok είναι έτοιμο να ξεκινήσει ένα ζωντανό διαγωνισμό γνώσεων όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Τα livestream του TikTok θα γίνονται καθημερινά και οι χρήστες της υπηρεσίας θα μπορούν να συνδεθούν για να παίξουν μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

Για να δελεάσει τους παίκτες, το TikTok προσφέρει ένα χρηματικό έπαθλο 500.000 δολαρίων που μοιράζεται μεταξύ των νικητών. Οι χρήστες πρέπει να είναι 18 ετών και να βρίσκονται στις ΗΠΑ για να συμμετάσχουν στους γύρους γνώσεων πολλαπλών επιλογών, οι οποίοι θα μεταδίδονται σε ζωντανή ροή στον επίσημο λογαριασμό @TikTok. Οι κατηγορίες των ερωτήσεων περιλαμβάνουν lifestyle, ομορφιά, αθλητισμό και μουσική, σύμφωνα με το TikTok, μαζί με ερωτήσεις για τον John Wick αφού η εκδήλωση χρηματοδοτείται από τη Lionsgate και την επερχόμενη ταινία John Wick: Chapter 4.

Το TikTok έχει επιστρατεύσει έναν παρουσιαστή για τους ζωντανούς διαγωνισμούς ερωτήσεων, προφανώς για να δώσει στην όλη παρουσίαση ένα πιο τηλεοπτικό χαρακτήρα. Ο James Henry, ένας δημοφιλής δημιουργός του TikTok, του οποίου τα σκετς γίνονται τακτικά viral στην πλατφόρμα, θα φιλοξενεί τους γύρους γνώσεων και οι παίκτες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν μαζί του, αναφέρει το TikTok.

Παρόλο που η σειρά trivia είναι ένα βήμα έξω από τις συνήθεις προσφορές του TikTok, η εταιρεία δοκιμάζει και εργάζεται πάνω σε διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία TikTok LIVE για να δημιουργήσει το γνωστό «engagement». Η εταιρεία ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις και τους δημιουργούς να ξεκινήσουν ζωντανές μεταδόσεις μέσω της εφαρμογής του TikTok προκειμένου να "εμπλακούν με τις κοινότητές τους" αλλά και να προωθήσουν τις πωλήσεις τους. Η εταιρεία έχει παράλληλα εισαγάγει πιο προηγμένες ρυθμίσεις για τη στόχευση κάθε ζωντανής μετάδοσης, όπως το να δίνει στους streamers τη δυνατότητα να περιορίσουν τα ζωντανά βίντεο μόνο σε ενήλικες.

Το TikTok προσπαθεί να προωθήσει τις αγορές μέσω livestream στις ΗΠΑ, έχοντας συναντήσει σημαντική επιτυχία με τη μορφή αυτή στην Κίνα και σε άλλα μέρη της Ασίας.