Tower για υπολογιστή μέσα σε… ενυδρείο!

1 έτος πριν
PC Tower

Ποια είναι η πιο εκκεντρική ιδέα για tower υπολογιστή που έχεις δει; Όποια κι αν είναι, είμαστε σίγουροι πως θα δυσκολευτεί να κοντράρει την υλοποίηση της κινεζικής METALFISH. Πρόκειται για μία εταιρεία που μας έχει χαρίσει στο παρελθόν αρκετές εντυπωσιακές προτάσεις κουτιών για desktop, μόνο που αυτή τη φορά μάλλον το παράκανε. Η METALFISH, που λες, συνδύασε ένα tower με ένα ενυδρείο -κανονικό ενυδρείο, με νερό και ψάρια!

Ο λόγος για το Micro-ATX Y2 Fish Tank Chassis, όπως είναι το πλήρες όνομα του κουτιού, το οποίο μπορεί να χωρέσει μία μητρική τύπου micro-ATX ή mini-ITX, ψύκτρα επεξεργαστή με ύψος έως 90 χιλ., έναν δίσκο 2,5 ιντσών, έως και δύο ανεμιστήρες διαμέτρου 90 χιλ., μία κάρτα γραφικών μήκους έως 20 εκατ. (θεωρητικά μπορεί να φτάνει και τα 22 εκατ. αλλά δε συνίσταται) συν ένα συμπαγές τροφοδοτικό. Ναι, ΟΚ, δεν μπορείς να στήσεις το επόμενο gaming rig σου αλλά μάλλον δε θα την προτιμήσεις γι’ αυτό έτσι κι αλλιώς.

Το κουτί έρχεται -φυσικά- με LED φωτισμό ο οποίος ελέγχεται μέσω τηλεχειριστηρίου για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το περίβλημά του είναι μεταλλικό και διάτρητο (ναι, ΟΚ, στο look τα καταφέρνει περίφημα). Όσο για το ενυδρείο που βρίσκεται από πάνω του, έχει χωρητικότητα 13,5 λίτρων και είναι κατασκευασμένο από γυάλινο πλαίσιο πάχους 5 χιλ. Χωρίζεται δε από το κουτί με ένα ακρυλικό πάνελ 3 χιλ. ενώ χρησιμοποιεί το ίδιο το PC για την τροφοδοσία του (αντλία και σύστημα φιλτραρίσματος).

Το προφανές ερώτημα βέβαια είναι τι γίνεται στην περίπτωση που το πάνελ για τον οποιονδήποτε λόγο (π.χ. εξ αιτίας της θερμότητας που αναπτύσσεται στο tower) δεν αντέξει. Το λιγότερο προφανές έχει να κάνει με τις θερμοκρασίες στα δύο τμήματα της δημιουργίας της METALFISH: το ενυδρείο θα μπορεί να διατηρεί τη θερμοκρασία του… μίνι οικοσυστήματος χαμηλά ή μήπως το PC θα κάνει το νερό να βράζει;