Wicked Lasers - Το νέο σύστημα πλοήγησης για ποδηλάτες

2 έτη πριν
wicked lasers

Η πλοήγηση ενώ βρίσκεσαι σε ποδήλατο είναι συχνά ζόρικη υπόθεση. Η οθόνη του smartphone σου που συνήθως βρίσκεται επάνω στον οριζόντιο άξονα του τιμονιού τις περισσότερες φορές είναι ένα θαμπό συνονθύλευμα από LED ενώ και το να διακρίνεις τι ακριβώς γράφει το smartwatch σου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο -καθώς προσπαθείς να διατηρήσεις τον έλεγχο του οχήματός σου. Τα προβλήματα αυτά έρχεται να κάνει παρελθόν η πρόταση της Wicked Lasers.

Στην ουσία πρόκειται για έναν μίνι προβολέα, ο οποίος εφαρμόζει στο τιμόνι, προβάλλοντας στον δρόμο μπροστά από το ποδήλατο οδηγίες για την κατεύθυνση προς την οποία θα πρέπει να κινηθεί αυτό. Στο demo που δόθηκε στη δημοσιότητα, βλέπουμε τη συσκευή να χρησιμοποιεί ένα βέλος, ακριβώς όπως μία πυξίδα, αναγράφοντας παράλληλα την απόσταση της επόμενης στροφής, ενώ για όλα αυτά αντλεί δεδομένα από κάποια εφαρμογή GPS (η Wicked Lasers δεν έδωσε στη δημοσιότητα περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά).

Το εν λόγω σύστημα μάλιστα θα μπορούσε εκτός της πλοήγησης, να προσφέρει και περισσότερη ασφάλεια στους ποδηλάτες, αφού ειδοποιεί τους γύρω τους (οδηγούς, πεζούς) για την παρουσία τους με τρόπο που δε γίνεται να περάσει απαρατήρητος. Αν θυμάσαι μάλιστα, παρόμοιες λύσεις είχαν εμφανιστεί και στο παρελθόν με LED φωτισμό να προβάλλει το σκίτσο ενός ποδηλάτου στο οδόστρωμα ή να δημιουργεί έναν κύκλο γύρω από αυτό, διευκολύνοντας τους άλλους οδηγούς σε ό,τι αφορά την τήρηση αποστάσεων.

Το πρόβλημα πάντως με τη λύση της Wicked Lasers (η οποία, σημειωτέον, ονομάζεται LaserCube) δεν είναι τόσο το ότι δεν είναι αδιάβροχο, όσο το μάλλον απαγορευτικό του κόστος το οποίο εντοπίζεται στα €899 για τη φθηνότερη έκδοση των 1,2 W (αν προτιμήσεις π.χ. την Pro των 2,5 W ξεκινάς από τα €1599 και ανεβαίνεις), ποσό που δύσκολα θα δώσει κανείς για οδηγό πλοήγησης, πόσο μάλλον όταν αυτός θα είναι μάλιστα εκτεθειμένος στο τιμόνι ενός ποδηλάτου…

Αν ψάχνεις κάτι εξίσου λειτουργικό και αρκετά πιο… προσγειωμένο από πλευράς τιμής, μην ξεχνάς ότι στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις smartphones με μεγάλη οθόνη και mounts για να κάνεις τη δουλειά σου και να βρεις τον δρόμο σου χωρίς να δώσεις μια περιουσία!