WiFi signal jammer έριξε το Internet ολόκληρης πόλης

2 έτη πριν
WiFi signal jammer

Οι γονείς συνηθίζεται να βρίσκουν διάφορους τρόπους προκειμένου να βάζουν όρια στα παιδιά τους σε ό,τι αφορά το gaming και τον χρόνο που περνούν εκείνα στο διαδίκτυο. Κάπως έτσι ξεκινά και η ιστορία ενός πατέρα στην πόλη Μεσάνζ της Γαλλίας ο οποίος το μόνο που ήθελε, ήταν να σταματήσουν τα πιτσιρίκια του να χρησιμοποιούν τα smartphones τους το βράδυ. Εδώ που τα λέμε και ποιος γονιός δε θέλει το ίδιο; Τέλος πάντων, ο πρωταγωνιστής του στόρι μας, βρήκε έναν αρκετά εφευρετικό τρόπο για να τα καταφέρει αφού χρησιμοποιούσε ένα jammer σήματος, μία συσκευή δηλαδή που μπλόκαρε το σήμα και έκοβε το δίκτυο.

Αυτό που δε γνώριζε ωστόσο, ήταν πως το μοντέλο που είχε επιλέξει ήταν τόσο δυνατό που επηρέαζε ολόκληρη την πόλη του! Κάπως έτσι, η Εθνική Υπηρεσία Συχνοτήτων της Γαλλίας (Agence Nationale Des Frequences ή ANFR) ξεκίνησε να δέχεται μηνύματα τα οποία ανέφεραν πως κάτι παρεμπόδιζε την πρόσβαση στο internet αλλά και τα δίκτυα κινητής (!) στη Μεσάνζ. Οι μυστηριώδεις παρεμβολές μάλιστα παρατηρούνταν τα βράδια των καθημερινών και συγκεκριμένα γύρω στα μεσάνυχτα, ενώ ολοκληρώνονταν κατά τις 3 το πρωί.

Η Υπηρεσία ξεκίνησε τις έρευνές της και όπως εξηγείται στην έκθεσή της, η παρακολούθηση των συχνοτήτων δεν άφησε περιθώρια αμφιβολιών: οι παρεμβολές ήταν δουλειά jammer. Η χρήση του τελευταίου ωστόσο είναι αυστηρά απαγορευμένη στη Γαλλία και κάπως έτσι ξεκίνησε το μπέρδεμα για τον υπεύθυνο πατέρα. Οι ειδικοί δεν άργησαν να βρουν την… πηγή του κακού. Επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειας, εκεί όπου ο πατερφαμίλιας παραδέχτηκε τις ενέργειές του, αποδίδοντάς τις στις προσπάθειές του να βάλει τα παιδιά του για ύπνο.

«Τα παιδιά του είχαν εθιστεί στη χρήση κοινωνικών δικτύων και άλλων εφαρμογών, ιδιαίτερα μετά τους περιορισμούς εξ αιτίας της COVID-19», ανέφερε η σχετική έκθεση. Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς επάνω στον πατέρα τους πάντως στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο €30.000 και εξάμηνη ποινή φυλάκισης.