3 τρόποι για να ρυθμίσεις το ξυπνητήρι του iPhone χωρίς να ξυπνήσεις τον/την σύντροφό σου

8 μήνες πριν
iphone clock

Το ξύπνημα του/της συντρόφου σου με το ξυπνητήρι σου μπορεί να είναι αγχωτικό αν έχετε διαφορετικά ωράρια. Ευτυχώς, η τεχνολογία μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις αυτό το πρόβλημα. Ακολουθούν τρεις τρόποι για να ξυπνήσεις χωρίς να ενοχλήσεις τον/την σύντροφό σου.

Χρησιμοποίησε το ξυπνητήρι του iPhone μόνο με ακουστικά

Μπορείς να κάνεις το ξυπνητήρι του iPhone σου να παίζει μόνο μέσω των ακουστικών σου χρησιμοποιώντας έναν αυτοματισμό: Άνοιξε την εφαρμογή Shortcuts. Πήγαινε στην καρτέλα Αυτοματισμοί και επίλεξε τη Δημιουργία προσωπικού αυτοματισμού.

Στη συνέχεια, διάλεξε το Alarm (Συναγερμός) και επίλεξε αυτές τις επιλογές:

  •     Απενεργοποίηση
  •     Υπάρχουσα
  •     Άμεση Εκτέλεση

Αυτό σου επιτρέπει να επιλέξει ένα υπάρχον ξυπνητήρι, όπως αυτό που χρησιμοποιείς κάθε πρωί, και να κάνεις τον αυτοματισμό να εκτελείται μόνο για αυτό το ξυπνητήρι. Πάτησε το Επόμενο και αναζήτησε το Play Music. Στη συνέχεια, επίλεξε το. Μπορείς να διαλέξεις οποιοδήποτε τραγούδι ως ήχο ξυπνητηριού και στη συνέχεις να επιλέξεις το Τέλος. Έτσι έχεις έτοιμο τον αυτοματισμό σου.

Για να βεβαιωθείς ότι το ξυπνητήρι αναπαράγεται μόνο μέσω των ακουστικών σου, άνοιξε την εφαρμογή Ρολόι και πάτησε το ξυπνητήρι που χρησιμοποίησες για τον αυτοματισμό. Στην περιοχή Ήχος, επίλεξε Κανένα. Τώρα, μπορείς να συνδέσεις τα ακουστικά σου στο iPhone και να τα φορέσεις στο κρεβάτι. Το ξυπνητήρι θα αναπαράγεται μόνο μέσω των ακουστικών, όχι μέσω του ηχείου.

Ο συγκεκριμένος αυτοματισμός λειτουργεί με την αναπαραγωγή μουσικής όταν χτυπάει το ξυπνητήρι, εφόσον φυσικά το iPhone σου έχει μπαταρία. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς άνετα ακουστικά που δεν πέφτουν ενώ κοιμάσαι.

Χρησιμοποίησε το Apple Watch ως ξυπνητήρι

Αν έχεις Apple Watch, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να ξυπνήσεις με τη βοήθεια της απτικής ανάδρασης (η μικρή δόνηση) αντί για ήχο. Μπορείς να το κάνεις αυτό ρυθμίζοντας ένα πρόγραμμα ύπνου στο iPhone σου στην εφαρμογή Υγεία. Πήγαινε στην καρτέλα Αναζήτηση και επίλεξε το Ύπνος. Αφού ρυθμίσεις ένα πρόγραμμα και ενεργοποιήσεις το ξυπνητήρι, απλώς φόρτισε το Apple Watch σου και φόρεσέ το στο κρεβάτι. Μην ξεχάσεις να το βάλεις σε αθόρυβη λειτουργία, αλλιώς θα χτυπήσει.

Χρησιμοποίησε μια άλλη φορητή συσκευή ως ξυπνητήρι

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις άλλες φορητές συσκευές για να ξυπνήσεις με τη βοήθεια των δονήσεων που διαθέτουν. Οι περισσότερες από αυτές σου επιτρέπουν να ρυθμίσεις ξυπνητήρια όπου η συσκευή θα δονείται απαλά την καθορισμένη ώρα. Αν δεν έχεις φορητή συσκευή, μπορείς να προμηθευτείς ένα οικονομικό fitness tracker ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις μια τεράστια συλλογή για όλες τις ανάγκες.