5 fitness apps για να ενισχύσεις την ελαστικότητά σου

1 έτος πριν
Ελαστικότητα

Η τεχνολογία έχει διεισδύσει και στη γυμναστική, με συσκευές όπως το smartwatch, το tablet και το smartphone, με το κατάλληλο λογισμικό να γίνονται οι νέοι… personal trainers! Ανάμεσα στα όσα μπορεί να σε βοηθήσει να ενισχύσεις ένα καλό app, είναι και η ελαστικότητά σου. Η ενίσχυση της τελευταίας συχνά περνά σε δεύτερη μοίρα αφού οι περισσότερες εφαρμογές -αλλά και χρήστες- εστιάζουν στη φυσική κατάσταση (αντοχή σαν να λέμε) και την εμφάνιση. Πρόκειται δε για διαδικασία που απαιτεί χρόνο, επιμονή και πλάνο, όμως σε βάθος χρόνου θα ωφελήσει σημαντικά το ευ ζην σου. Ευτυχώς για ‘σένα υπάρχουν apps που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου. Έλα να τα δούμε.

Splits Training in 30 Days

Πόσο ελαστικός μπορείς να γίνεις μέσα σε έναν μήνα; Ευκαιρία να μάθεις με το Splits Training in 30 Days. Αυτό κάνει το συγκεκριμένο app είναι να δημιουργήσει ένα πλήρες πλάνο το οποίο μέρα με τη μέρα εντείνεται. Μπορείς να διαλέξεις το επίπεδό σου (έχει τρεις κατηγορίες) με την εφαρμογή να εγγυάται ότι θα αποφύγεις τους μυϊκούς τραυματισμούς.

Flexibility & Stretching App

Αν αναζητάς ένα απλό και λειτουργικό app, το Flexibility & Stretching App είναι ιδανικό αφού δε σου ζητά να δημιουργήσεις ούτε καν λογαριασμό. Απλά επίλεξε το session της αρεσκείας σου και ξεκίνα τις ασκήσεις σου χωρίς καθυστέρηση. Η δωρεάν του έκδοση περιλαμβάνει πέντε πλάνα εκγύμνασης και δύο είδη προκλήσεων -ό,τι πρέπει για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα.

Flexibility Training & Stretching Exercise at Home

Με 65 διαφορετικές ασκήσεις stretching, η εφαρμογή της Fitify θα σε βοηθήσει να ενισχύσεις την ελαστικότητά σου όπως εσύ θες. Επίλεξε το είδος του session που προτιμάς (άνω/κάτω μέρους ή πλήρους σώματος, τέντωμα πλάτης) και τη διάρκειά του και δες τις ασκήσεις που πρόκειται να κάνεις. Διατίθεται για Android και μάλιστα υποστηρίζει την πλατφόρμα Google Fit.

Stretching Exercise by mEL Studio

Το εν λόγω app θα σου επιτρέψει να δημιουργήσεις το δικό σου πρόγραμμα stretching ανάλογα με τις απαιτήσεις σου. Απάντησε μια σειρά από ερωτήσεις έτσι ώστε να καθορίσεις τη φυσική σου κατάσταση και τους στόχους σου και άφησέ το να σου φτιάξει το τέλειο πλάνο. Αυτό που μας άρεσε, ήταν το πλήθος μετρήσεων και στοιχείων, χάρη στο οποίο είχαμε πλήρη εικόνα της προόδου μας.

Stretch Exercise – Flexibility

Το Stretch Exercise – Flexibility θα σε καλύψει είτε ενδιαφέρεσαι για ασκήσεις stretching γενικού ενδιαφέροντος, είτε ψάχνεις κάτι πολύ πιο συγκεκριμένο (π.χ. γιόγκα για απώλεια βάρους, ασκήσεις για να βοηθήσεις στη θεραπεία πόνου σε σημείο όπως την ωμοπλάτη, τα πόδια κ.α.). Διαθέτει ξεκάθαρες οδηγίες φωνητικά και μέσω animations ενώ προσφέρει και πλήθος πληροφοριών προόδου.

Στο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ καθώς και online στο germanos.gr μπορείς να βρεις μια τεράστια συλλογή από fitness wearables και gadgets για να απογειώσουν την άσκησή σου.