5+1 tips για αποτελεσματικότερη προπόνηση με το APPLE Watch σου

1 έτος πριν
apple_watch

Το APPLE Watch και γενικότερα τα wearables τύπου smartwatch ή smartband μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην καταγραφή και την παρακολούθηση της καθημερινής άσκησης και προπόνησης. Χάρη στην πλειάδα αισθητήρων που διαθέτουν, είναι σε θέση να σου προσφέρουν μία αρκετά πλήρη εικόνα της φυσικής σου κατάστασης, έτσι ώστε να εστιάσεις στους τομείς που πρέπει/θες να βελτιώσεις. Εμείς συλλέξαμε τα 5+1 tips που θα σε βοηθήσουν να προπονηθείς αποτελεσματικότερα, επιτρέποντας στο APPLE Watch σου να καταγράψει δεδομένα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια. Εννοείται ότι μπορείς να εφαρμόσεις τις συμβουλές μας ακόμα κι αν διαθέτεις wearable άλλου κατασκευαστή. Τι λες, πάμε να τις δούμε;

Σφίξε καλά το λουράκι

Ας αρχίσουμε από τα πιο απλά: σφίξε καλά το λουράκι! Το APPLE Watch βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη μέτρηση του καρδιακού παλμού γι’ αυτό βεβαιώσου ότι δεν είναι υπέρ του δέοντος χαλαρό στο χέρι σου. Μην το παρακάνεις: δε θες να σταματήσεις και την κυκλοφορία του αίματος δα!

Ολοκλήρωσε την προσαρμογή του (calibration)

Ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες της APPLE για την προσαρμογή, το λεγόμενο «καλιμπράρισμα» του APPLE Watch σου. Πήγαινε στην εφαρμογή Watch στο iPhone σου και από εκεί επίλεξε το Reset Fitness Calibration Data. Κάνε ό,τι σου ζητείται και εξασφάλισε ότι το ρολόι σου θα μετρά σωστά κάθε σου βήμα.

Δώσε του τις σωστές πληροφορίες για ‘σένα

Είναι πολύ πιο σημαντικό απ’ όσο πιθανώς φαντάζεσαι, το APPLE Watch σου να έχει τα σωστά δεδομένα για ‘σένα. Φρόντισε να εισάγεις φύλο, ηλικία, ύψος και βάρος (συν ό,τι άλλο μπορεί να σου ζητήσει), προκειμένου να έχεις τις σωστές μετρήσεις για τις επιδόσεις σου και τις θερμίδες που καις.

Θέσε τους κατάλληλους στόχους

Άφησε το APPLE Watch σου να σε βοηθήσει κατά την προπόνησή σου. Πας για τρέξιμο; Τέλεια. Από την εφαρμογή Workout του APPLE Watch, πάτα στις τρεις τελείες δίπλα στον τύπο τρεξίματος και θέσε τους στόχους σου πριν ξεκινήσεις.

Ενεργοποίησε το Auto Pause

Αν κάνεις περιπάτους ή τρέχεις εντός πόλης, το Auto Pause είναι «must». Ουσιαστικά το ρολόι σου θα αντιλαμβάνεται πότε σταματάς (σε φανάρια για να περάσεις τον δρόμο π.χ.) και θα σταματά προσωρινά κι αυτό μαζί σου, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται ο χρόνος σου -και να σου φύγει και το άγχος!

Εστίασε στα στατιστικά που αξίζουν

Το APPLE Watch μπορεί και καταγράφει μεγάλο όγκο δεδομένων κατά την προπόνησή σου. Δεν τα χρειάζεσαι όλα όμως όταν ασκείσαι. Πήγαινε στην εφαρμογή Watch στο iPhone σου και επίλεξε (από το My Watch/Workout/Workout View) ποια θες να εμφανίζονται στην οθόνη. Προτίμησε αυτά που θεωρείς σημαντικότερα.