Αυτά τα αθλητικά παπούτσια «μεγαλώνουν» μαζί με τον κάτοχό τους

1 εβδομάδα πριν
ÜNOS by Sz

Μια νέα σειρά αθλητικών παπουτσιών με την ονομασία ÜNOS by Sz κάνει την εμφάνισή της, προσφέροντας μια καινοτόμο λύση στο πρόβλημα της γρήγορης ανάπτυξης των ποδιών, ιδιαίτερα στα παιδιά. Τα παπούτσια αυτά έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να "μεγαλώνουν" μαζί με τον χρήστη, επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια χρήσης τους.

Το βασικό χαρακτηριστικό των ÜNOS by Sz είναι η σόλα τους, η οποία χωρίζεται σε δύο τμήματα από ένα κανάλι σε σχήμα "Ζ". Παρά τον διαχωρισμό, τα δύο μέρη παραμένουν συνδεδεμένα με ευέλικτα υφάσματα. Αυτή η σχεδίαση επιτρέπει στα παπούτσια να διευρύνονται τόσο σε πλάτος όσο και σε μήκος, διατηρώντας παράλληλα μια σταθερή εφαρμογή. Στην παιδική έκδοση, η επέκταση φτάνει έως και το μισό νούμερο, ενώ στην ενήλικη έκδοση μπορεί να φτάσει έως και ένα ολόκληρο νούμερο.

Τα ÜNOS by Sz διατίθενται σε παιδικά μεγέθη στην τιμή των 34,99 δολαρίων και σε μεγέθη ενηλίκων στα 49,99 δολάρια. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 16 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Ο σχεδιασμός αυτών των παπουτσιών στοχεύει στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων που σχετίζονται με τα υποδήματα. Το πιο προφανές είναι ότι τα παιδιά συχνά ξεπερνούν το μέγεθος των παπουτσιών τους πολύ πριν αυτά φθαρούν, οδηγώντας σε οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς και πιθανή δυσφορία για τα παιδιά. Τα ÜNOS by Sz αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα, παρατείνοντας τη χρήση τους καθώς το πόδι μεγαλώνει.

Επιπλέον, ο unisex σχεδιασμός των αθλητικών παπουτσιών προσφέρει μια λύση για ενήλικες με μεγαλύτερα ή πιο φαρδιά πόδια, καθώς τα μεγέθη φτάνουν έως το αντίστοιχο του 15 για γυναίκες. Επίσης, τα ÜNOS by Sz μπορούν να εξυπηρετήσουν άτομα με διαφορά μεγέθους μεταξύ των δύο ποδιών, εξοικονομώντας τους την ανάγκη αγοράς δύο διαφορετικών ζευγαριών.

Ο σχεδιαστής πίσω από τα ÜNOS by Sz είναι ο Dr. D'Wayne Edwards, πρόεδρος του Pensole Lewis College (PLC) στο Ντιτρόιτ, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα εστιασμένο στις επιχειρήσεις και τον σχεδιασμό. Ο Edwards, τον οποίο το PLC περιγράφει ως "τον πιο εξέχοντα μαύρο σχεδιαστή στη βιομηχανία υποδημάτων", έχει εργαστεί στο παρελθόν για εταιρείες όπως η LA Gear, η Nike και η Jordan.

Σε συνέντευξή του στο Footwear News, ο Edwards δήλωσε ότι πάντα ήθελε να σχεδιάσει υποδήματα υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: "Μερικές φορές, όταν βλέπεις προϊόντα κάτω των 50 δολαρίων, δεν έχουν πολλή τεχνολογία, δεν έχουν πολλή ουσία. Δεν πίστευα ότι τα προϊόντα κάτω των 50 δολαρίων έπρεπε να είναι έτσι."

Η παιδική έκδοση των ÜNOS by Sz διαθέτει επίσης ελαστικά κορδόνια για εύκολη εφαρμογή και αφαίρεση.