DJI: Από τα drones στα ηλεκτρικά ποδήλατα με το Amflow PL

3 μήνες πριν
dji e-bike

Η DJI, γνωστή για την κατασκευή καταναλωτικών drones όπου κυριαρχεί με τη σειρά Mavic, αλλά και με τη δημιουργία φορητών αction cameras όπως η σειρά Osmo, επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε μια ασυνήθιστη κατηγορία. Αυτή δεν είναι άλλη από τον τομέα των ηλεκτρικών ποδηλάτων, παρουσιάζοντας το νέο σύστημα κίνησης Avinox και τη μάρκα Amflow. Το πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο της εταιρείας, το Amflow PL, αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2024.

Το Amflow PL, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενσωματώνει τον κινητήρα Avinox και μια μπαταρία ταχείας φόρτισης. Το σύστημα κίνησης Avinox προσφέρει μέγιστη ροπή 120NM και πρόσθετη ισχύ 1000W για την αντιμετώπιση απότομων κλίσεων. Ο κινητήρας μεσαίας κατηγορίας έχει ονομαστική απόδοση 250W και μέγιστη 850W, ενώ λειτουργεί με χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Η αφαιρούμενη μπαταρία 800Wh μπορεί να φορτιστεί από 0% σε 75% σε 1,5 ώρα με τον ειδικό φορτιστή GaN. Παρά την υψηλή απόδοση, το ποδήλατο ζυγίζει μόλις 19,2 κιλά, χάρη στον ελαφρύ σκελετό και το σύστημα κίνησης.

Το Amflow PL διαθέτει οθόνη αφής OLED 2 ιντσών και ειδική εφαρμογή για απομακρυσμένη πρόσβαση και παρακολούθηση δεδομένων. Περιλαμβάνει σύστημα συναγερμού και εντοπισμού θέσης, τέσσερις λειτουργίες υποβοήθησης πεντάλ, θύρα φόρτισης USB, σύστημα ανάρτησης Fox και δυνατότητα χρήσης διαφορετικών μεγεθών τροχών.

Η DJI αξιοποιεί την τεχνογνωσία της από τους τομείς των drones και των συστημάτων σταθεροποίησης καμερών για την ανάπτυξη του Avinox. Παράλληλα, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη έξυπνων λύσεων οδήγησης για αυτοκίνητα στην Κίνα και έχει επεκταθεί στην αγορά φορητών μπαταριών και σταθμών φόρτισης.

Το Amflow PL αναμένεται να κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2024 με εκτιμώμενη τιμή μεταξύ 7.000 και 12.000 ευρώ. Θα διατίθεται από εξουσιοδοτημένους εμπόρους σε χώρες όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία, ανταγωνιζόμενο άμεσα κορυφαία ηλεκτρικά σπορ ποδήλατα άλλων κατασκευαστών.