Δυνατότητα ανίχνευσης υπνικής άπνοιας αποκτά το SAMSUNG Galaxy Watch

2 μήνες πριν
SAMSUNG Galaxy Watch crown

Το SAMSUNG Galaxy Watch προσφέρει μία καινοτόμο λειτουργία που το ξεχωρίζει από άλλα smartwatches στην αγορά: την ικανότητα να ανιχνεύει την υπνική άπνοια. Η συγκεκριμένη δυνατότητα, μοναδική στην κατηγορία των φορετών συσκευών, έχει λάβει την έγκριση De Novo από τον FDA, τονίζοντας τη σημασία της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητάς της. Η SAMSUNG καταγράφει ένα σημαντικό επίτευγμα με αυτή την προσθήκη, καθώς ανταγωνιστές όπως το APPLE Watch δεν προσφέρουν παρόμοια λειτουργία.

Η υπνική άπνοια είναι μια συνηθισμένη αλλά σοβαρή πάθηση που πλήττει ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού. Η αποφρακτική άπνοια ύπνου (OSA) εκτιμάται ότι επηρεάζει έως και το 25% των ανδρών και το 10% των γυναικών στις ΗΠΑ. Η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε διακοπές της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, επηρεάζοντας την ποιότητα του ύπνου και αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η λειτουργία του SAMSUNG Galaxy Watch για την ανίχνευση της υπνικής άπνοιας απαιτεί τη σύνδεση του smartwatch με ένα Galaxy smartphone και τη φορά του ρολογιού κατά τη διάρκεια του ύπνου για τουλάχιστον δύο τετράωρες περιόδους μέσα σε δέκα ημέρες. Αυτό επιτρέπει τη συλλογή δεδομένων για την ανίχνευση σημαδιών της πάθησης. Η λειτουργία αναμένεται να διατεθεί μέσω ενημέρωσης λογισμικού κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, αν και δεν έχει διευκρινιστεί ποια μοντέλα Galaxy Watch θα την υποστηρίζουν. Το σίγουρο είναι ότι σ’ αυτά θα περιλαμβάνεται το τελευταίο μοντέλο, η σειρά Galaxy Watch6 που κυκλοφόρησε προς τα τέλη καλοκαιριού. Περαιτέρω, η SAMSUNG μπορεί να σχεδιάζει την προώθηση της επόμενης σειράς Galaxy Watch με την ενσωμάτωση της πρωτοποριακής αυτής λειτουργίας.

Η προσθήκη της ανίχνευσης υπνικής άπνοιας αποτελεί μια σημαντική καινοτομία στον τομέα των φορετών συσκευών, προσφέροντας πραγματική αξία στους χρήστες που ανησυχούν για την ποιότητα του ύπνου τους ή έχουν κίνδυνο για υπνική άπνοια. Η έγκριση του FDA ενισχύει την εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας, δίνοντας στη SAMSUNG ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ανταγωνιστική αγορά των smartwatches.