Εφαρμογές που θα φανούν χρήσιμες σε γονείς παιδιών με αυτισμό

5 μήνες πριν
letters formatting autism word

Για τα παιδιά με αυτισμό, η επικοινωνία και η μάθηση μπορεί συχνά να φαίνονται δύσκολες και προκλητικές.

Επομένως, είναι απαραίτητο να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή τους προτού νιώσουν πλήρως έτοιμα να συμμετάσχουν σε ένα περιβάλλον μάθησης. Υπάρχουν εκπαιδευτικές εφαρμογές για Android και iOS που μπορούν να βοηθήσουν, παρέχοντας αποτελεσματικά εργαλεία μάθησης και υποστήριξη για την ανάπτυξη των παιδιών.

Οι παρακάτω εφαρμογές είναι εξαιρετικά παραδείγματα εργαλείων επικοινωνίας, που μπορούν να βοηθήσουν στην δημιουργία κρίσιμης αυτοπεποίθησης και να καταρρίψουν ορισμένα από αυτά τα εμπόδια.

Autism 360

Καλύπτοντας ένα εύρος ηλικιών από 2 έως 15 ετών, το Autism 360 μπορεί να βοηθήσει σε όλα, από την πρώιμη μάθηση έως την ενηλικότητα.

Παρέχοντας αφιερωμένες ενότητες για Προφορική Επικοινωνία, Συναισθηματικές Δεξιότητες, Εκπαίδευση Τουαλέτας, Αισθητηριακές Ανάγκες, και πολλά άλλα, οι γονείς των παιδιών με αυτισμό μπορούν να αποκτήσουν πολύτιμες εισηγήσεις για τη συμπεριφορά και τις ανάγκες του παιδιού τους.

Με το Autism 360, έχετε πρόσβαση σε μια πλήρη και ολοκληρωμένη λύση, με πρόσβαση σε μια πλήρη σουίτα που προσαρμόζεται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις του παιδιού.

Το Autism 360 είναι διαθέσιμο σε iOS και Android και περιλαμβάνει μια δωρεάν συνεδρία θεραπευτή 1-to-1 με την αγορά ετήσιας συνδρομής.

Speech Blubs 2

Η πρώτη εφαρμογή θεραπείας ομιλίας για παιδιά, το Speech Blubs 2 απευθύνεται σε παιδιά άνω των 12 μηνών που ενδέχεται να επηρεάζονται από σύνδρομο Down, αυτισμό ή προβλήματα άρθρωσης.

Παρέχοντας συμβουλές για την ανάπτυξη ομιλίας και γλώσσας, το Speech Blubs 2 βοηθάει το παιδί να αναπτυχθεί με 21 διασκεδαστικές ασκήσεις ομιλίας.

Φτιάξε ένα προσαρμοσμένο πλάνο μάθησης για το παιδί με την εύκολη λειτουργία αξιολόγησης και παρακολούθησέ το να μαθαίνει ήχους, λέξεις και προτάσεις με ευκολία.

Otsimo Special Education

Προσφέροντας μια εντυπωσιακή συλλογή από εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά, το Otsimo Special Education βοηθά στην εκμάθηση από τα καθημερινά πράγματα, όπως η ρύθμιση ρολογιών, μέχρι την ταύτιση χρωμάτων, αριθμών και αντικειμένων.

Περιλαμβάνει επίσης διασκεδαστικές ιστορίες με σημαντικά μηνύματα που καθηλώνουν τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και τα βοηθούν να ξεπεράσουν τους φόβους τους κατά την εκμάθηση.

Με περισσότερα από 50 παιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από οικογένειες, το Otsimo έχει δημιουργήσει ένα πολύτιμο εργαλείο μάθησης AAC για παιδιά που δεν είναι ομιλητικά.

AutiSpark: Kids Autism Games

Το AutiSpark προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα μάθησης για παιδιά με αυτισμό. Με περισσότερα από 200 εκπαιδευτικά παιχνίδια, καθώς και μια βιβλιοθήκη εκπαιδευτικών φύλλων εργασίας για να τα προκαλέσει να ακονίσουν το μυαλό τους, είναι διασκεδαστικό και τα επιβραβεύει για τη συμμετοχή τους.

Δημιουργημένο με τη βοήθεια εκπαιδευτών που ειδικεύονται στις ειδικές ανάγκες, το AutiSpark είναι ένας πολύμορφος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά νέες δεξιότητες, ταιριάζοντας γράμματα, αριθμούς και αντικείμενα.

Με ασκήσεις ταιριάσματος μοτίβων και συσχέτισης που έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα την ευαισθησία των παιδιών, το AutiSpark είναι προσβάσιμο και εύκολο.

Camp Discovery Pro

Ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά με αυτισμό, το Camp Discovery παρέχει εκπαιδευτικά παιχνίδια και δοκιμές που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση λειτουργικών δεξιοτήτων.

Αυτές οι ασκήσεις περιλαμβάνουν στόχους και οπτικές σημάνσεις για το παιδί, οι οποίες εξαφανίζονται όταν απαντήσει σωστά. Ακόμα και αν το παιδί δώσει λάθος απάντηση, το app ενθαρρύνει το χρήστη για να το βοηθήσει να επανέλθει στον σωστό δρόμο, ανταμείβοντάς το μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε δοκιμής θα ανταμείψει το παιδί με ένα παιχνίδι της αρεσκείας του για να παίξει, και ακόμη και να επιλέξει ποια κινούμενα σχέδια θα δει μόλις ολοκληρώσει με επιτυχία την άσκηση.

Proloquo2Go

Το Proloquo2Go δημιουργήθηκε για παιδιά, έφηβους και ενήλικες με δυσκολία στην ομιλία, και είναι μια εφαρμογή Εναλλακτικής και Βοηθητικής Επικοινωνίας (Augmentative and Alternative Communication, AAC) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα εργαλείο καθημερινής επικοινωνίας για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν γλωσσικές δεξιότητες.

Μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως για κάθε άτομο και είναι σχεδιασμένο ώστε να αναπτύξει τις κινητικές και οπτικές δεξιότητες του ατόμου. Διαθέτει λεξιλόγιο με πάνω από 10.000 λέξεις και έχει προσαρμόσιμα επίπεδα λεξιλογίου, καθώς και μετατροπή κειμένου σε ομιλία σε όλες τις γλώσσες.

Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν τα δικά τους κουμπιά, σύμβολα και φωτογραφίες για να βοηθήσουν στην εκμάθηση ή να επιλέξουν από 25.000 σύμβολα που υπάρχουν ήδη στην εφαρμογή, για να βοηθήσουν στη χρήση της εφαρμογής.

SpeakEasy: Home Speech Therapy

Η εφαρμογή SpeakEasy: Home Speech Therapy απευθύνεται σε βρέφη, νήπια, προσχολικής ηλικίας παιδιά και παιδιά νηπιαγωγείου. Χρησιμοποιεί διασκεδαστικές και ελκυστικές δραστηριότητες που έχουν δημιουργηθεί από λογοθεραπευτές και σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν στην επιτάχυνση των γλωσσικών δεξιοτήτων τους.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές γλωσσικής βάσης με κεντρικό στοιχείο την απόδειξη, προσφέρει διασκεδαστικές και αποτελεσματικές δραστηριότητες ώστε να βοηθήσει στην ενίσχυση της γλωσσικής ανάπτυξης του παιδιού.

Το SpeakEasy: Home Speech Therapy παρέχει επίσης Speech Sets που εφοδιάζουν τους γονείς με τεχνικές διδασκαλίας γλώσσας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά την αλληλεπίδραση με το παιδί τους.

Goally Therapy Suite

Με τη Goally Therapy Suite, αποκτάς πρόσβαση στις 15 κορυφαίες εφαρμογές για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και γλώσσας για παιδιά.

Μέσω οπτικών προγραμμάτων, χρονομέτρων και παρακολούθησης συμπεριφοράς, τα παιδιά μπορούν να μάθουν πολύτιμες συναισθηματικές, γλωσσικές και υγιεινές δεξιότητες με τη σειρά εφαρμογών υποστήριξης της Goally.

Επιπλέον, τα παιδιά μπορούν να κερδίσουν ανταμοιβές ολοκληρώνοντας τις ρουτίνες της εφαρμογής, που μπορούν να εξαργυρώσουν στο κέντρο παιχνιδιών της Goally.

Avaz AAC

Δημιουργημένη για αγγλόφωνες χώρες, η Avaz AAC χρησιμοποιεί ένα ειδικά σχεδιασμένο λεξιλόγιο με εικόνες και κείμενο, διαιρεμένο σε τρία επίπεδα επάρκειας: για αρχάριους, μέσο και προχωρημένο.

Κάθε επίπεδο λεξιλογίου μπορεί να προσαρμοστεί όπως επιθυμεί ο χρήστης, με αγαπημένες φράσεις και εικόνες, καθώς και ηχογραφήσεις φωνής, για να βοηθήσει τα παιδιά να επικοινωνούν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά με τους ανθρώπους. Με την Avaz AAC, το λεξιλόγιο του παιδιού μπορεί να μετατραπεί σε ένα βιβλίο μέσα στο κινητό του, που μπορεί να πάρει μαζί οπουδήποτε.