Εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν με τη διακόσμηση του σπιτιού σου

1 έτος πριν
design apps

Η διακόσμηση ενός χώρου, από ένα δωμάτιο μέχρι ολόκληρο το σπίτι ή το γραφείο, είναι πολύ πιο ζόρικη υπόθεση απ’ ό,τι φαίνεται -εκτός κι αν απλά αρχίσεις να τοποθετείς πράγματα δεξιά κι αριστερά χωρίς καμία συνοχή ή μέτρο. Από τους συνδυασμούς των χρωμάτων, μέχρι τα αντικείμενα, το καθετί στον χώρο σου χρειάζεται προσεκτική μελέτη έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι κομψό και λειτουργικό. Τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι ως προς αυτό ωστόσο είναι δύο: είτε δυσκολεύονται να βρουν ιδέες, είτε ακόμα κι όταν τις βρουν, αδυνατούν να φανταστούν πώς θα δείχνουν αυτές στην πραγματικότητα. Σε όποια από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκεις, ευτυχώς για ‘σένα, η τεχνολογία βρίσκεται στις υπηρεσίες σου. Ρίξε μια ματιά στα apps που ακολουθούν που είναι διαθέσιμα για smartphones και tablets, και να είσαι σίγουρος ότι η διακόσμηση του χώρου σου θα γίνει παιχνιδάκι!

LTK (liketoknow.it)

Το LTK ή liketoknow.it ασχολείται κατά κύριο λόγο με την πώληση προϊόντων χωρίς μάλιστα να περιορίζεται στο home deco. Αποτελεί όμως μία εκπληκτική πηγή έμπνευσης χάρη στην οποία θα ανακαλύψεις πολλά διαφορετικά στυλ και θα πάρεις ιδέες για τη διαμόρφωση του χώρου σου. Το LTK δε θα σου δείξει απλά αντικείμενα αλλά θα σου τα παρουσιάσει σε έναν ολοκληρωμένο χώρο, έτσι ώστε να σχηματίσεις πλήρη εικόνα γι’ αυτά. Πλοηγήσου στις κατηγορίες του, δες τα όσα έχει να σου προτείνει και κράτα αυτά που θα μπορούσες να εφαρμόσεις και στο δικό σου σπίτι. Το καλύτερο; Μπορείς να κάνεις follow τους δημιουργούς της αρεσκείας σου για ακόμα πιο στοχευμένες προτάσεις!

Planner 5D: Interior Design

Αν ψάχνεις app για να εξαντλήσεις τη δημιουργικότητά σου, το Planner 5D είναι εδώ! Θα σου επιτρέψει να δημιουργήσεις την κάτοψη του σπιτιού σου στις δύο διαστάσεις πριν μεταφερθείς σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο το οποίο και θα διακοσμήσεις κατά βούληση. Περνώντας τις ακριβείς διαστάσεις του κάθε δωματίου, θα έχεις τη δυνατότητα να τοποθετήσεις κάθε λογής αντικείμενα σε αυτό προκειμένου να κρίνεις αν και πώς χωρούν καλύτερα, ενώ «παίζοντας» με τα χρώματα θα μπορέσεις να βρεις τους ιδανικούς συνδυασμούς. Αν μάλιστα διαθέτεις και συμβατό VR headset, θα πάρεις μία ακόμα καλύτερη εικόνα του κάθε δωματίου «μπαίνοντας» στην εικονική του εκδοχή! Δηλαδή πόσο πιο sci-fi;

Pinterest

Το Pinterest ξεκίνησε την πορεία του 2009 φιλοδοξώντας να γίνει το… Instagram πριν το Instagram. Έπειτα από αρκετές ζυμώσεις κατάφερε να βρει το δικό του niche στον διαρκώς μεταβαλλόμενο χώρο των social media αποτελώντας τον No 1 προορισμό για ιδέες διακόσμησης. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ψηφιακό άλμπουμ, έναν «πίνακα» στον οποίο ο κάθε χρήστης μπορεί να «καρφιτσώνει» καθετί ενδιαφέρον εντοπίζει online (το όνομά του άλλωστε προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων pin και interest) έτσι ώστε να ανατρέξει σε αυτό όταν χρειαστεί. Το μεγάλο όπλο του Pinterest ωστόσο είναι η βάση δεδομένων του με εκατομμύρια φωτογραφίες, μέσα στις οποίες είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα βρεις την έμπνευση που ψάχνεις.

Design Home: Dream Makeover

OK, διάλειμμα από τη σκληρή δουλειά. Το Design Home: Dream Makeover δεν είναι ακριβώς εργαλείο διακόσμησης αλλά… παιχνίδι! Μη βιαστείς να το απορρίψεις όμως αφού θα σου δώσει σπουδαίες ιδέες, επιτρέποντάς σου να δημιουργήσεις το σπίτι των ονείρων σου δωμάτιο προς δωμάτιο. Διάλεξε τα πάντα, από τις ταπετσαρίες ως τα χαλιά και μάλιστα επιλέγοντας μέσα από πραγματικές προτάσεις που κυκλοφορούν στα καταστήματα! Για έξτρα έμπνευση μπορείς να ζητήσεις τη γνώμη της κοινότητας των παικτών ενώ θα έχεις την ευκαιρία να αποθηκεύσεις την πρόοδό σου και να τη μοιραστείς με τους φίλους σου online. Με νέα κομμάτια να προστίθενται σε καθημερινή βάση, ένα είναι το σίγουρο: δεν πρόκειται να βαρεθείς ποτέ!

magicplan

Παραμένουμε στις δύο διαστάσεις για να ρίξουμε μια ματιά στο magicplan. Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο και λειτουργικό app με το οποίο θα δημιουργήσεις την κάτοψη του σπιτιού σου -προβάλλοντάς σου το όλο σχέδιο μάλιστα σε 3D μοντέλο. Το μεγάλο του πλεονέκτημα δεν είναι άλλο από το φιλικό περιβάλλον χρήστη του που θα απλοποιήσει σημαντικά τη δουλειά σου. Δες πώς φαίνεται το σπίτι σου από ψηλά, εντόπισε ελεύθερο χώρο που μπορείς να εκμεταλλευτείς και πειραματίσου με τις θέσεις των αντικειμένων για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το magicplan υποστηρίζει σάρωση μέσω LiDAR για τις συσκευές που διαθέτουν τη σχετική λειτουργία για ακόμα πιο εύκολη δημιουργία κατόψεων με απόλυτη ακρίβεια.

Palette Cam

Μία από τις μεγαλύτερες σπαζοκεφαλιές στη διακόσμηση είναι ο συνδυασμός των χρωμάτων. Αν θες να ξεφύγεις από τα τετριμμένα λοιπόν (ξέρεις, μπεζ, λευκό, εκρού…) και να δώσεις στον χώρο σου βάθος και προσωπικότητα, τότε το app Palette Cam είναι ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σου. Πρόκειται για μία εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή η οποία θα σου επιτρέψει να εστιάσεις στα χρώματα που θες, προκειμένου να «ντύσεις» τον χώρο σου. Μπορείς να ξεκινήσεις με μία απλή εικόνα, βάσει των χρωμάτων της οποίας θα προσαρμόσεις τη διακόσμηση ενός ολόκληρου δωματίου. Το Palette Cam θα αναλάβει να σου εξηγήσει ποια χρώματα ταιριάζουν περισσότερο, σε ποιον βαθμό και τι εναλλακτικές λύσεις έχεις ως προς τις αποχρώσεις τους.

Redecor – Home Design Makeover

Αν δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις, μην αγχώνεσαι: το Redecor είναι εδώ για να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση! Εξοικειώσου με διαφορετικά στυλ διακόσμησης, εξωτερίκευσε τη δημιουργικότητά σου και εμπνεύσου μέσα από τις προτάσεις και το feedback της κοινότητας των χρηστών του. Σταδιακά θα δεις τις ικανότητές σου να βελτιώνονται, έτσι ώστε όταν έχεις κάτι που να σ’ αρέσει πραγματικά, να το εφαρμόσεις και στον δικό σου χώρο. Το Redecor θα αναλάβει να σου μάθει τα μυστικά της διακόσμησης βήμα προς βήμα μέσα από μία εκπαιδευτική διαδικασία. Με καθημερινές προκλήσεις και πολλές δυνατότητες, να είσαι σίγουρος ότι θα σε κερδίσει!

Houzz – Home Design & Remodel

Μιλάμε για μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στην κατηγορία της και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Το Houzz έρχεται με έναν γιγαντιαίο αριθμό ιδεών (μεταφράζεται σε 25 εκατ. και βάλε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης) διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως προτιμάς, είτε εστιάζοντας σε συγκεκριμένα προϊόντα, είτε «κοπιάροντας» το στυλ ολόκληρων δωματίων. Εκτός των προτάσεών του (τις οποίες υποστηρίζει με άρθρα, οδηγούς και how to) το Houzz εξ άλλου προσφέρει δυνατότητα αγοράς των προϊόντων που βλέπεις ενώ αναλαμβάνει να σε φέρει και σε επαφή με επαγγελματίες διακοσμητές για να πάρεις έτσι και τη γνώμη ενός ειδικού.