Επτά προϊόντα για ασφαλέστερο σερφάρισμα στο internet

1 έτος πριν
safer internet

Τι σου λέει η 7η Φεβρουαρίου; Μην ανησυχείς, θα στο θυμίσουμε εμείς: πρόκειται για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ή Safer Internet Day (εν συντομία SID) η οποία μάλιστα ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια. Ο στόχος της συγκεκριμένης ημέρας δεν είναι να «γιορτάσει» κάτι αλλά να αφυπνίσει το κοινό σε ό,τι αφορά τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα δεδομένα, την προσωπικότητα και την περιουσία τους στο διαδίκτυο, καθώς επίσης και να προωθήσει την ασφαλή και πιο υπεύθυνη χρήση του internet. Το τελευταίο άλλωστε αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινότητας και της ζωής μας, οπότε η εξοικείωση με όλα όσα φέρνει μαζί, θετικά και αρνητικά, είναι πια απαραίτητη.

Η 7η Φεβρουαρίου αποτελεί μία ημέρα στο πλαίσιο της οποίας πολλοί οργανισμοί ανακοινώνουν πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενημέρωση του κοινού. Μη μείνεις όμως σε αυτές. Σε τελική ανάλυση εσύ είσαι ο χρήστης και από εσένα εξαρτάται πρωτίστως το κατά πόσο είναι ασφαλής η εμπειρία που απολαμβάνεις. Με αφορμή τη φετινή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, βεβαιώσου ότι έχεις λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να «θωρακιστείς» απέναντι σε κάθε online κίνδυνο και απειλή και επειδή δεν έχει νόημα να λέμε λόγια… του αέρα, έλα να δούμε πώς θα το κάνεις με συγκεκριμένες ενέργειες.

  • Ενεργοποίησε το two-factor authentication (2FA) στα δίκτυα, τα sites και τις πλατφόρμες που χρησιμοποιείς. Έτσι ακόμα κι αν κάποιος μάθει τον συνδυασμό ονόματος χρήστη/κωδικού σου, δεν θα είναι σε θέση να συνδεθεί στον λογαριασμό σου.
  • Επίλεξε ένα πρόγραμμα VPN μέσω του οποίου θα σερφάρεις τόσο στο PC, όσο και στο tablet/smartphone σου, έτσι ώστε τα δεδομένα σου να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προστατευμένα.
  • Έλεγξε προσεκτικά τους κωδικούς σου και όπου εντοπίσεις διπλή χρήση του ίδιου συνδυασμού ονόματος χρήστη/κωδικού, κάνε τις απαραίτητες αλλαγές. Κάθε ζευγάρι ονόματος χρήστη/κωδικού θα πρέπει να χρησιμοποιείται αυστηρά μία φορά.
  • Αν οι κωδικοί σου είναι αδύναμοι, τότε μάλλον θα πρέπει να επενδύσεις σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών όπως το Dashlane ή το LastPass.

Πέραν των παραπάνω, αν θες να έχεις το κεφάλι σου απόλυτα ήσυχο, καλό θα ήταν να επενδύσεις και στον κατάλληλο εξοπλισμό. Εμείς επιλέξαμε για ‘σένα επτά συσκευές δικτύωσης που θα κάνουν τη διαφορά, προσφέροντας στον χώρο σου άριστη κάλυψη Wi-Fi με απόλυτη ασφάλεια για ‘σένα και τους επισκέπτες σου. Έλα να τις δούμε.

TP-LINK Wi-Fi Range Extender RE305 AC1200

Ό,τι χρειάζεται το σπίτι σου ώστε οι «νεκρές» ζώνες να γίνουν παρελθόν. Το range extender της TP-LINK θα σου επιτρέψει να επεκτείνεις το Wi-Fi σου υποστηρίζοντας συνολική ταχύτητα 1,2 Gbps στα 2,4 GHz (300 Mbps) και τα 5 GHz (867 Mbps) για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Μπορεί να διευρύνει την κάλυψη του υπάρχοντος δικτύου σου έτσι ώστε να μη χρειάζεται να εναλλάσσεσαι μεταξύ διαφορετικών Wi-Fi καθώς μετακινείσαι στο σπίτι. Συνδέεται στο router TP-Link OneMesh δημιουργώντας ένα δίκτυο mesh για πλήρη οικιακή κάλυψη ενώ η διαχείρισή του γίνεται πανεύκολα και με απόλυτη ασφάλεια μέσα από το app Tether. Οι γονείς, μπορούν μέσα από το μενού γονικού ελέγχου να φιλτράρουν το περιεχόμενο που το παιδί τους βλέπει online, ακόμα και αν δεν βρίσκονται στο χώρο.

TP-LINK Powerline Passthrough Starter Kit AV600 TL-PA4022P

Αν ψάχνεις τρόπο να επεκτείνεις εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα το δίκτυο στο σπίτι ή τον χώρο εργασίας σου, το TP-PA4022P της TP-LINK είναι ό,τι χρειάζεσαι. Η εγκατάστασή του δεν θα μπορούσε να ήταν ευκολότερη αφού το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να συνδέσεις την πρώτη μονάδα του στο router/modem σου και να τον βάλεις στην πρίζα. Η δεύτερη μονάδα μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού ή του γραφείου (με εμβέλεια… 300 μέτρα!) και να προσφέρει ενσύρματη πρόσβαση στο internet σε δύο συσκευές χάρη σε ισάριθμες θύρες Ethernet. Το σήμα μεταφέρεται μέσω του ηλεκτρολογικού δικτύου χωρίς απώλειες, ενώ με κρυπτογράφηση 128-bit AES και ζεύξη με το πάτημα ενός κουμπιού, θα ‘χεις το κεφάλι σου ήσυχο. Επιπλέον μέσω της εφαρμογής Tether της εταιρείας, είναι δυνατή η ρύθμιση διαφόρων φίλτρων ελέγχου προκειμένου οι γονείς να περιορίζουν αλλά και να μπλοκάρουν εντελώς αν επιθυμούν την πρόσβαση των παιδιών τους στο internet.

TP-LINK Router Archer C80

Ένα router που θα ανεβάσει επίπεδο την εμπειρία χρήσης του internet στον χώρο σου, το Archer C80 προσφέρει ταχύτητες 1300 Mbps στη ζώνη των 5 GHz και 600 Mbps σε αυτή των 2,4 GHz. Ενσωματώνει τεχνολογία 3x3 MIMO που του επιτρέπει να λαμβάνει δεδομένα σε τρία streams ενώ διαθέτει και ενισχυμένη κάλυψη Wi-Fi. Η TP-LINK το έχει εφοδιάσει με μια σειρά χρήσιμων λειτουργιών όπως γονικό έλεγχο, δίκτυο επισκεπτών και έλεγχο πρόσβασης χρηστών για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, με την προηγμένη ασφάλεια WPA3 να υψώνει τείχος προστασίας απέναντι σε κάθε επίδοξο… εισβολέα.

TP-LINK Router Archer AX55 Wi-Fi 6

Καλωσόρισε τη νέα εποχή οικιακής συνδεσιμότητας με το Archer AX55 της TP-LINK. Πρόκειται για ένα router που υποστηρίζει τη νέα γενιά δικτύων, Wi-Fi 6, κάτι που σημαίνει ότι θα απολαύσεις ταχύτητες έως και 2402 Mbps στα 5 GHz και 574 Mbps στα 2,4 GHz! Χάρη στην τεχνολογία ODFMA θα είσαι σε θέση να συνδέσεις ακόμα περισσότερες συσκευές, ενώ χάρη στο εξαιρετικά χαμηλό latency, gaming και video chatting περνούν σε άλλο επίπεδο. Το σύστημα TP-Link HomeShield προσφέρει επιπρόσθετα στοιχεία ασφαλείας με το πιο πρόσφατο πρωτόκολλο, WPA3, να κλείνει ιδανικά το όλο πακέτο.

TP-LINK Router Archer AX73 Wi-Fi 6

Η τέλεια λύση για κάθε power user! Το Archer AX73 προσφέρει Gigabit Wi-Fi για steaming 8K, κάτι που μεταφράζεται σε 5400 Mbps που θα σου επιτρέψουν να κάνεις τα πάντα -streaming, gaming, browsing- ταυτόχρονα χωρίς να δεις πτώση στην απόδοση. Υποστηρίζονται 4T4R και HT1600 στη ζώνη των 5 GHz για ταχύτατες συνδέσεις 4,8 Gbps με 200 και πλέον συσκευές συνδεδεμένες ταυτόχρονα. Το router διαθέτει έξι κεραίες για άψογη κάλυψη του χώρου σου, βελτιωμένο σύστημα ψύξης ώστε να μη θερμαίνεται, ενώ χάρη στο TP-Link HomeShield και την υπογραφή της Avira, το σπίτι σου θα μετατραπεί σε… οχυρό!

TP-LINK Deco M5 Wi-Fi Mesh 3-pack

Πώς θα σου φαινόταν αν πλαισίωνες τον χώρο σου με πανίσχυρο και ταχύτατο Wi-Fi χωρίς καμία… δέσμευση ως προς το πού θα εγκαταστήσεις τις δικτυακές σου συσκευές; Enter TP-LINK Deco M5, το σύστημα που χάρη στις τεχνολογίες αιχμής που ενσωματώνει, θα σου δώσει τη λύση. Το Deco M5 καλύπτει χώρους έως και 510 τετραγωνικά έχοντας τη δυνατότητα να υποστηρίξει έως και 100 συνδεδεμένες συσκευές. Η καθεμία από τις τρεις μονάδες του πακέτου τοποθετείται εκεί που πραγματικά σε βολεύει, για να δημιουργήσεις το δίκτυο mesh της αρεσκείας σου. Ενσωματώνει ασφάλεια WPA2, έρχεται με antivirus της HomeCare και ελέγχεται εξ ολοκλήρου μέσω app.

TP-LINK Deco X50 AX3000 Wi-Fi Mesh 2-pack

To σύστημα Deco X50 AX3000 αποτελεί την πλέον ευέλικτη λύση για ‘σένα που ψάχνεις τον τρόπο να στήσεις το δικό σου, οικιακό δίκτυο mesh Wi-Fi 6. Είναι σχεδιασμένο να σου προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την κάλυψη, την ταχύτητα και τη χωρητικότητα. Υποστηρίζει πάνω από 150 ταυτόχρονες συνδέσεις ενώ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ακόμα και ενός σπιτιού με έξι κρεβατοκάμαρες. Πλαισιώνεται από το TP-Link HomeShield το οποίο θα σου προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες ενώ η εγκατάστασή του γίνεται βήμα-βήμα μέσω του app Deco.