To Galaxy Watch της SAMSUNG θα διαθέτει σύντομα AI χαρακτηριστικά

4 μήνες πριν
SAMSUNG Galaxy Watch

Η SAMSUNG πρόκειται να εισαγάγει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στη σειρά Galaxy Watch, ξεπερνώντας ενδεχομένως τη GOOGLE στον αγώνα για την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης σε φορητές συσκευές. Παρόλο που η ενημέρωση δεν θα είναι διαθέσιμη πριν από το τέλος του έτους, η εταιρεία έδωσε μια πρώτη ματιά στο τι μπορούν να περιμένουν οι χρήστες. Οι κάτοχοι συμβατών Galaxy Watch θα έχουν την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι που θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις AI λειτουργίες, φτάνει να δηλώσουν συμμετοχή στην beta έκδοση από τον Ιούνιο.

Το δελτίο Τύπου αποκαλύπτει ότι τα χαρακτηριστικά του Galaxy AI θα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, από ολοκληρωμένες πληροφορίες για την υγεία μέχρι ενθάρρυνση για παρακίνηση, με στόχο να ξεπεράσουν τις τρέχουσες ειδοποιήσεις push που παρέχονται από το SAMSUNG Health. Το Energy Score, παρόμοιο με το σκορ καθημερινής ετοιμότητας του Fitbit, θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες AI του Galaxy Watch6 για να αξιολογήσει τις ικανότητες των χρηστών με βάση παράγοντες όπως η ποιότητα και η διάρκεια του ύπνου καθώς και τα επίπεδα δραστηριότητας.

Επιπλέον, η SAMSUNG ισχυρίζεται ότι οι αλγόριθμοι ύπνου θα βελτιωθούν μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας στο Galaxy Watch να παρέχει πιο προηγμένες πληροφορίες γύρω από τον ύπνο. Οι γνώσεις αυτές θα περιλαμβάνουν μετρήσεις σχετικά με τη συχνότητα κίνησης κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης και τον διαρκή καρδιακό ρυθμό καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Οι λάτρεις της γυμναστικής με ένα Galaxy smartwatch μπορούν να περιμένουν πιο εξατομικευμένες συστάσεις προπόνησης, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τον καρδιακό ρυθμό Aerobic Threshold (AT) / Anaerobic Threshold (AnT) και μια μέτρηση Functional Threshold Power (FTP) ειδικά σχεδιασμένη για ποδηλάτες. Επιπλέον, η SAMSUNG θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία μιας ρουτίνας προπόνησης που χρησιμεύει ως εικονικός προπονητής, ενώ η επιλογή Race βοηθά τους χρήστες να προετοιμαστούν για επερχόμενα γεγονότα αντοχής, όπως οι μαραθώνιοι.

Σύμφωνα με τη SAMSUNG, αυτή είναι μόνο η αρχή των AI χαρακτηριστικών που θα αναπτυχθούν σε όλη τη γκάμα των Galaxy προϊόντων. Αν και δεν υπάρχουν απτά προϊόντα προς εξερεύνηση προς το παρόν, η beta έκδοση θα είναι διαθέσιμη τον επόμενο μήνα για τα συμβατά ρολόγια Galaxy Watches, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy Watch 4 και των νεότερων μοντέλων.

Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι οι ΑΙ λειτουργίες του Galaxy θα απαιτούν τελικά μια συνδρομή. Άλλωστε κάτι παρόμοιο ισχύει και με το Fitbit Premium, το οποίο είναι απαραίτητο για την πρόσβαση στο Daily Readiness Score στο GOOGLE Pixel Watch. Στα ψιλά γράμματα αναφέρεται ότι οι Galaxy AI λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες δωρεάν μέχρι το 2025.