Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Χορού: Η σημασία του χορού στη ζωή μας

11 μήνες πριν
guy dancing at the street

«Ο χορός είναι η κρυφή γλώσσα της ψυχής». Δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος τρόπος από τα λόγια της θρυλικής χορεύτριας και χορογράφου Martha Graham, για να εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς είναι ο χορός. Κάτι πολύ παραπάνω από ένα είδος άσκησης ή και εκτόνωσης, πρόκειται για τον απόλυτο τρόπο έκφρασης του ανθρώπου και εξωτερίκευσης των όσων μπορεί να κρύβει μέσα του.

«Ναι, αλλά εγώ δε χορεύω», θα ακούσεις κάποιους να λένε. Λάθος. Ο χορός αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο κάθε κοινωνικής μορφής εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ο άνθρωπος απεικονίζεται να χορεύει σε τοιχογραφίες 10.000 ετών που έχουν βρεθεί στην Ινδία και έργα τέχνης που χρονολογούνται από το 3300 π.Χ. σε αιγυπτιακούς τάφους. Αρχαιολόγοι και ανθρωπολόγοι είναι σχεδόν σίγουροι ότι ο χορός διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην μετάδοση ιστοριών από γενιά σε γενιά πριν οι άνθρωπος επινοήσει τις γραπτές γλώσσες.

Για να τιμήσει τη σημασία του χορού ως μορφή τέχνης, μέσο έκφρασης και τρόπο δημιουργίας, η Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου θέσπισε το 1982 την Παγκόσμια Ημέρα Χορού η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου (ημέρα γέννησης του Jean-Georges Noverre, Γάλλου χορογράφου, χορευτή και συγγραφέα και δημιουργού του μοντέρνου μπαλέτου, το 1727).

Είτε λοιπόν αναζητάς έναν fun τρόπο γυμναστικής, είτε ψάχνεσαι να βγάλεις την ένταση και την ενέργεια που έχεις μέσα σου, είτε απλά θες να… χτυπηθείς στους ρυθμούς των αγαπημένων σου κομματιών, η Παγκόσμια Ημέρα Χορού αποτελεί την τέλεια αφορμή για να πατήσεις «play» και να μη σταματήσεις! Η συσκευή μέσα από την οποία θα βρεις ρυθμό, εξαρτάται καθαρά από εσένα και τις προτιμήσεις σου. Και για να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις, με την αγορά κορυφαίων προϊόντων ήχου έως και 07/05, κερδίζεις, μέσω G App, εκπτωτικό κουπόνι έως 50€ για επόμενη αγορά!

Για party animals

Αν για να απολαύσεις την εμπειρία του χορού θες οπωσδήποτε ατμόσφαιρα club, τότε ένα ηχείο partybox θα σε βοηθήσει να μετατρέψεις το σαλόνι ή τον κήπο σου σε πίστα! On the dancefloor λοιπόν με το JBL PartyBox 110, ένα Bluetooth ηχείο που θα γεμίσει τον χώρο σου με τις αγαπημένες σου μελωδίες. Είναι ιδανικό τόσο για εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους, αφού διαθέτει σχεδιασμό για εύκολη μεταφορά, μπαταρία με αυτονομία 12 ωρών για χορό μέχρι τελικής πτώσεως και ανθεκτικότητα στο νερό βάσει πιστοποίησης IPX4. Σύνδεσέ το στη στιγμή με κάθε mobile συσκευή σου και παίξε τα κομμάτια και τις playlists της αρεσκείας σου πιο εύκολα από ποτέ -κι αν μερακλώσεις, υπάρχει δυνατότητα και για σύνδεση μικροφώνου!

Στην ίδια κατηγορία μπορείς να δεις το LG XBoom XL7S για καταστάσεις που θυμίζουν καλοκαιρινή συναυλία! Διαθέτει ένα woofer 8 ιντσών και δύο tweeters συνολικής ισχύος 250 W (ναι, αν το χρησιμοποιήσεις στο σαλόνι σου, ενδεχομένως να οδηγήσεις τους γείτονες σε παράκρουση) και διπλά φωτορυθμικά και φωτισμό δακτυλίου για την τέλεια ατμόσφαιρα. Η μπαταρία του έχει αυτονομία έως και 18 ώρες (πιο πιθανό είναι να έχεις κλατάρει εσύ πρώτος μέχρι τότε…) ενώ για τις πιο extreme καταστάσεις, υπάρχουν είσοδοι για μικρόφωνο και κιθάρα που σε συνδυασμό με τη λειτουργία καραόκε, θα ανεβάσουν επίπεδο την όλη εμπειρία. Το XBoom XL7S είναι συμβατό με κάθε συμβατή συσκευή Bluetooth με τον έλεγχό του να γίνεται εύκολα και άνετα μέσα από το app XBOOM.

Για πριβέ καταστάσεις

Αν πάλι θες να ζήσεις την όλη εμπειρία πιο πριβέ, κάτι σε silent disco ένα πράγμα, τότε η λύση είναι ένα σετ ακουστικών. Ασύρματο, εννοείται, ώστε να μην μπλέκεις με καλώδια, θα σου προσφέρει τεράστια ευελιξία για να χορέψεις με την καρδιά σου χωρίς οι γύρω σου να καταλάβουν το παραμικρό! Τα ακουστικά SONY WH-CH520 αποτελούν μία αρκετά προσιτή οικονομικά επιλογή χωρίς να υστερούν σε θέμα απόδοσης. Προσφέρουν άψογη ποιότητα ήχου με πιστοποίηση 360 Reality Audio και σύστημα ψηφιακής βελτίωσης συμπιεσμένων αρχείων. Έχουν αυτονομία έως και 50 ώρες, έρχονται σε τέσσερα χρώματα και είναι τόσο ελαφριά που μετά από λίγη ώρα θα ξεχάσεις πως τα φοράς!

Στο ίδιο επίπεδο από πλευράς επιδόσεων βρίσκονται και τα JBL Tune 720BT. Η τεχνολογία Pure Bass Sound της JBL εγγυάται άριστη ποιότητα ήχου με βαθύ μπάσο και ισορροπημένη απόδοση, ενώ το πρωτόκολλο Bluetooth 5.3 εξασφαλίζει συνδέσεις με δύο συσκευές παράλληλα για να μη χρειάζεται να μπλέκεις με ρυθμίσεις. Με αναδιπλούμενο σχεδιασμό και χαμηλό βάρος για να μεταφέρεις εύκολα όπου κι αν πας και σε τέσσερα χρώματα για να ταιριάζουν με το στυλ και το look σου, διαθέτουν εκπληκτική αυτονομία που αγγίζει τις 76 ώρες και λειτουργία υπερταχείας φόρτισης (για τρεις ώρες ακρόασης με μόλις πέντε λεπτά φόρτισης).

Για casual sessions στο σπίτι

Αν τέλος ετοιμάζεσαι για χαλαρές, casual καταστάσεις στο σπίτι, τότε ένα ηχείο με κομψό σχεδιασμό (για να ταιριάζει με το design του χώρου σου), ασύρματες λειτουργίες (γιατί ποιος θέλει να μπλέκει με καλώδια) και δυνατή ένταση (γιατί είπαμε, να χορέψεις θες) είναι αυτό που ψάχνεις. Με βάση τα παραπάνω η πρώτη μας σκέψη είναι το MARSHALL Emberton και, εδώ που τα λέμε, γιατί όχι; Διαθέτει εμβληματικό σχεδιασμό ενώ ζυγίζει μόλις 700 γραμμάρια για εύκολη μεταφορά ενώ είναι αδιάβροχο υποστηρίζοντας το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IPX7. Με 20 ώρες αυτονομία, προσφέρει δυνατό, ισορροπημένο και κρυστάλλινο στερεοφωνικό ήχο ενώ χάρη στην τεχνολογία True Stereophonic για ήχο 360 μοιρών θα νιώσεις τη μουσική να σε «αγκαλιάζει» από παντού. Α, και μην ξεχνάς το Marshall Bluetooth app για πλήρη έλεγχο!

Για τους audiophiles υπάρχει το SONOS Move, ένα κομψό και διακριτικό ηχείο που θα σε συνοδεύσει οπουδήποτε στο σπίτι, απ’ το σαλόνι ως το μπαλκόνι -απόρροια της αντοχής σε νερό και σκόνη βάσει IP56. Θα συνδεθεί μεμιάς με τις διάφορες συσκευές σου μέσω Bluetooth και Wi-Fi, υποστηρίζει Apple AirPlay 2, Google Assistant και Amazon Alexa και προσφέρει εύκολη διαχείριση μέσω του Sonos App. Η δε τεχνολογία TruePlay του επιτρέπει να αναγνωρίζει τον χώρο στον οποίο βρίσκεται, προσαρμόζοντας ανάλογα την απόδοσή του, έτσι ώστε εσύ να εστιάσεις στον χορό και τις κινήσεις σου.

Το AUDIO PRO BT5 είναι η value-for-money πρόταση της κατηγορίας. Με όμορφο σχεδιασμό που προδίδει τη σκανδιναβική του προέλευση και προσεγμένο φινίρισμα, θα σταθεί σε κάθε χώρο -ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που στη διάθεσή σου βρίσκονται τρεις διαφορετικές αποχρώσεις. Διαθέτει ηχεία δύο δρόμων για καθαρό ήχο, με δυνατά μπάσα και κρυστάλλινα μεσαία, με συνολική ισχύ 40 W. Υποστηρίζει ενσύρματες (μέσω θύρας 3,5 χιλ.) και ασύρματες (μέσω Bluetooth) συνδέσεις με τις συσκευές της αρεσκείας σου (smartphone, laptop, tablet κ.α.) προκειμένου το μόνο που να σε νοιάζει, να είναι τα κομμάτια που θα έχει η playlist σου.