Glucomate: Η εφαρμογή που σε βοηθά να παρακολουθείς τη γλυκόζη του αίματός σου

11 μήνες πριν
Glucomate app interface

Το Glucomate αποτελεί μια εφαρμογή του ανεξάρτητου προγραμματιστή Zach Simone, απευθυνόμενη σε άτομα που καταγράφουν, παρακολουθούν και ελέγχουν τη γλυκόζη του αίματός τους και χρησιμοποιούν το HealthKit της APPLE για να το κάνουν. Το Glucomate έχει σχεδιαστεί για να αναλύει ο χρήστης τις πρόσφατες μετρήσεις, να εντοπίζει τάσεις ή να πηγαίνει πίσω σε οποιαδήποτε ημερομηνία και να βλέπει το ιστορικό του. Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προσαρμόσουν κάθε μία από τις καρτέλες αναδιατάσσοντας τα εμφανιζόμενα δεδομένα και ακόμη και να επιλέξουν να αποκρύψουν τα δεδομένα που δεν τους αφορούν.

Επιπλέον η εφαρμογή είναι ιδανική για γρήγορη καταχώρηση δεδομένων - είτε στο iPhone είτε στο APPLE Watch σου. Βρίσκεσαι πάντα μόνο μερικά πατήματα μακριά από την προσθήκη της τελευταίας σου μέτρησης γλυκόζης. Αν δεν την καταγράφεις χειροκίνητα, δεν υπάρχει πρόβλημα και σ’ αυτό το θέμα αφού από τη στιγμή που οι μετρήσεις σου εγγράφονται στο HealthKit, θα παραλαμβάνονται και στο Glucomate. Περαιτέρω ενσωματώσεις με το HealthKit του iPhone σημαίνει ότι μπορείς να βλέπεις τη γλυκόζη κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή ακόμα και κατά τη διάρκεια συνεδριών ύπνου.

Για όσους κατεβάσουν το Glucomate από το App Store, μπορούν να δουν ένα αναλυτικό demo το οποίο επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αποκτήσει μια αίσθηση της εφαρμογής χρησιμοποιώντας την με δειγματικά δεδομένα. Αυτό είναι ένα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο για να σε βοηθήσει να αποφασίσεις αν το Glucomate θα μπορούσε να είναι πολύτιμο για σένα, χωρίς να χρειάζεται να του δώσεις πραγματικά δεδομένα για να ξεκινήσεις.

Ο προγραμματιστής της εφαρμογής, Zach Simone, έχει έναν μακρύ κατάλογο χαρακτηριστικών και βελτιώσεων που ελπίζει να υλοποιήσει εγκαίρως. Η πρώτη έκδοση του Glucomate δίνει το είδος των στατιστικών στοιχείων και των πληροφοριών που πάντα έβρισκε πιο πολύτιμα όταν προσπαθούσε να διαχειριστεί τον διαβήτη του ενώ ελπίζει ότι και άλλοι άνθρωποι που καταγράφουν τη γλυκόζη τους θα το βρουν εξίσου πολύτιμο.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μεταβολική ασθένεια η οποία χαρακτηρίζεται από αύξηση της συγκέντρωσης του σακχάρου στο αίμα (υπεργλυκαιμία) και διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης. Οι κύριοι τύποι σακχαρώδους διαβήτη είναι ο διαβήτης τύπου 1, ο διαβήτης τύπου 2 και ο διαβήτης της κύησης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2006 οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως ξεπερνούν τα 170 εκατομμύρια, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030 καθώς η συχνότητα της νόσου αυξάνει ραγδαία.