GoPro HERO10 Black Bones: Φτιαγμένη ειδικά για drones

2 έτη πριν
GoPro HERO10 Black Bones

Η νέα GoPro HERO10 Black Bones είναι μία action camera που όμοιά της δεν έχεις ξαναδεί! Αν κοιτάξεις τη νέα πρόταση της GoPro ανφάς, η αλήθεια είναι πως δε διαφέρει ιδιαίτερα από τις υπόλοιπες προτάσεις της σειράς HERO10. Γύρνα την όμως προφίλ και θα εκπλαγείς. Η καινούρια action camera είναι… η μισή από τις άλλες! Δεν υπάρχουν οθόνη, ηχείο, αδιάβροχη προστασία, ούτε καν μπαταρία! Το πάχος της κάμερας έχει μειωθεί στο μισό (και βγάλε) ενώ το βάρος της κυμαίνεται στα 54 γραμμάρια μόλις (το 1/3 από αυτό της GoPro HERO10 Black)! Δε χρειάζεται να σου πούμε ότι φυσικά ότι πρόκειται για τη λεπτότερη και την ελαφρύτερη πρόταση που έφτιαξε ποτέ η GoPro -το φαντάζεσαι και μόνος σου.

Θα αναρωτιέσαι πιθανώς «γιατί». Προφανώς και υπάρχει λόγος και μάλιστα αρκετά σημαντικός. Οι άνθρωποι της GoPro παρατήρησαν πως μία σημαντική μερίδα χρηστών πειραματιζόταν με τις GoPro της προκειμένου να τις εγκαταστήσει στα drones της και να τις χρησιμοποιήσει για FPV καταστάσεις (από τα αρχικά των λέξεων first-person view) ώστε να έχει εικόνα από το «κόκπιτ». Όταν λέμε «πειραματιζόταν» το εννοούμε, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις οι χρήστες έκοβαν ως άλλοι Μαγκάιβερ τις κάμερες στα δύο (!) και αφαιρούσαν υποσυστήματα που έκριναν πως δε χρειάζονταν ώστε να μειώσουν το βάρος τους, ρισκάροντας όμως πιθανά βραχυκυκλώματα και αύξηση θερμοκρασίας.

Ε, στη GoPro είδαν αυτή την τάση, έκριναν πως το κοινό αυτό, αν και εξειδικευμένο είναι σημαντικό, και φρόντισαν να καλύψουν τα «θέλω» του με μία κάμερα φτιαγμένη ειδικά γι’ αυτό. Η HERO10 Black Bones διαθέτει τον φακό, τον αισθητήρα, το σύστημα σταθεροποίησης και τον επεξεργαστή της HERO10 Black. Όλα αυτά έχουν τοποθετηθεί σε ένα νέο σώμα που ανταποκρίνεται θετικά σε ζόρικες καταστάσεις, διατηρώντας τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σε φυσιολογικά επίπεδα. Η νέα κάμερα έρχεται με ενσωματωμένο κύκλωμα ρύθμισης τάσης (λειτουργεί απρόσκοπτα σε εύρος 5-27 V) με τον χρήστη να πρέπει να τη συνδέσει στη μπαταρία του drone.

«Έχετε δει πόσο δημοφιλή είναι πλέον βίντεο όπως αυτό από ένα drone που πετά μέσα σε μία αίθουσα μπόουλινγκ ή εκείνο από το καινούριο Gigafactory της Tesla. Όλα αυτά έχουν φτιαχτεί από ανθρώπους που έκατσαν και βρήκαν τον τρόπο να κάνουν μία GoPro ελαφρύτερη», ανέφερε με αφορμή το λανάρισμα της HERO10 Black Bones ο Pablo Lema, head of product της GoPro, και συνέχισε: «Η εταιρεία πειραματίζεται προσφέροντας σε μικρά αλλά αναπτυσσόμενα κοινά τις εξειδικευμένες GoPro που χρειάζονται».

Ο χειρισμός της κάμερας γίνεται προαιρετικά και μέσα από το χειριστήριο του drone (υπάρχει συμβατότητα τόσο με τα Open GoPro APIs, όσο και με το Betaflight). Η HERO10 Black Bones διατίθεται μέσω του site της GoPro αρχικά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην τιμή των $549,98 (ή $399,98 με μία ετήσια συνδρομή GoPro).