H APPLE αυτοανακηρύσσεται ηγέτιδα στον χώρο της τεχνολογίας υγείας

1 έτος πριν
APPLE x Health

Με μία έκθεση περίπου 60 σελίδων που διέθεσε πριν λίγες μέρες, η APPLE κάνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα πρέπει να θεωρείται εκ των μεγάλων παικτών στον χώρο της τεχνολογίας υγείας. Η εταιρεία από το Κουπερτίνο αναλύει μέσα σε αυτή όλες τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει καθώς επίσης και τις συμφωνίες και συνεργασίες της με ιατρικά κέντρα και ιδρύματα, επισημαίνοντας τη σημασία τους για το μέλλον.

«Οι καινοτομίες που έχουμε αναπτύξει στον χώρο της υγείας στοχεύουν στην κατάρριψη των ορίων μεταξύ των χρηστών και των καθημερινών δεδομένων υγείας τους, μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών υγείας και των ασθενών, μεταξύ των ερευνητών και των συμμετεχόντων σε έρευνες», ανέφερε ο επικεφαλής λειτουργιών της APPLE, Jeff Williams με αφορμή τη δημοσίευση της έκθεσης. Σε αυτήν, η εταιρεία αναλύει όλες τις διαφορετικές υπηρεσίες που προσφέρει, από την παρακολούθηση του έμμηνου κύκλου και της ποιότητας ύπνου, μέχρι τη διάγνωση κολπικής μαρμαρυγής, τονίζοντας ότι αποτελούν απλά τη βάση για ακόμα πιο πλήρη κάλυψη στο μέλλον.

Η APPLE λοιπόν, απαντά σε όσους υποστηρίζουν ότι ως εταιρεία δεν έχει προσφέρει όσα οι ανταγωνίστριές της στον χώρο της υγείας (φέρνοντας ως παράδειγμα τις έξτρα υπηρεσίες άλλων smartwatches έναντι του Apple Watch φερ’ ειπείν). Ξεκαθαρίζει ότι θα πρέπει να θεωρείται ηγέτιδα στον χώρο της τεχνολογίας υγείας και να συγκαταλέγεται στις εταιρείες που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της σχετικής αγοράς. Προσθέτει δε ότι δουλεύει επάνω σε νέες τεχνολογίες οι οποίες θα διατεθούν στο μέλλον -χωρίς πάντως να ξεκαθαρίζεται το ακριβές timing (τουτέστιν αν μιλάμε για κάποια κυκλοφορία που θα μας απασχολήσει φέτος).

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι iPhone και Apple Watch προσφέρουν υπηρεσίες σε 17 διαφορετικές κατηγορίες φυσικής κατάστασης και υγείας, με την εφαρμογή Health να είναι σε θέση να αποθηκεύσει πάνω από 150 τύπους σχετικών με την υγεία δεδομένων. Η APPLE αναμένεται να παρουσιάσει σε λίγους μήνες τη νέα γενιά Apple Watch η οποία μετά και τις προαναφερθείσες εξελίξεις, αναμένεται με ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον.