Η Apple δώρισε 1$ στη WWF για την Ημέρα της Γης

1 έτος πριν
apple pay

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου- και η Apple φέτος τίμησε την παγκόσμια ημέρα με μια δωρεά.

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες, η Apple προχώρησε σε δωρεά 1 δολλαρίου στη World Wildlife Fund (WWF) για κάθε αγορά που πραγματοποιήθηκε μέσω του App Store, του Apple.com και των καταστημάτων Apple, όταν η πληρωμή ολοκληρωνόταν μέσω της υπηρεσίας Apple Pay.

Η διαδικασία ήταν εντελώς αυτοματοποιημένη κι ο χρήστης, από την πλευρά του, δεν χρειαζόταν να κάνει κάποιο επιπλέον βήμα αφού την όλη διαδικασία χειρίζονταν η Apple από την αρχή έως το τέλος.

Παράλληλα, ένα Activity Challenge ήταν ενεργό την 22η Απριλίου, ανήμερα της Ημέρας της Γης, με κάθε χρήστη που θα το ολοκλήρωνε με επιτυχία να κερδίζει ένα ειδικό badge στο fitness app της Apple. Ο στόχος; Ολοκλήρωση οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας με διάρκεια πάνω από 30 λεπτά μέσα στη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας.

Στο παρελθόν, η Apple έχει συνεργαστεί ξανά με τη WWF και μάλιστα από το 2015 έως σήμερα. Την πρώτη χρονιά, σε συνεργασία με την οργάνωση, διαχειρίστηκαν ένα δάσος έκτασης 1 εκατομμυρίου στρεμμάτων στην Κίνα. Τον Απρίλιο του 2016, το WWF έλαβε το 100% των εσόδων από τις εφαρμογές του App Store που συμμετείχαν στην εκστρατεία, μέσω των in-app αγορών που δίνουν πρόσβαση στους χρήστες σε ειδικό περιεχόμενο ή χαρακτηριστικά. Μάλιστα η συνεργασία Apple και WWF τη συγκεκριμένη χρονιά είχε και ελληνικό ενδιαφέρον αφού αφορούσε μεταξύ άλλων και δράσεις στη Μεσόγειο με έμφαση στη βελτίωση της διαχείρισης και της προστασίας των οικοτόπων της θαλάσσιας χελώνας. Με αφορμή την ενέργεια αυτή, η WWF ανέλαβε στη χώρα μας την καταγραφή και αξιολόγηση της κατάστασης των σημαντικότερων παραλιών ωοτοκίας της Caretta-caretta. Την επόμενη χρονιά, η Apple συγκέντρωσε πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια μέσω του App Store, τα οποία και δώρισε στην WWF.

Παραδοσιακά, την περίοδο κοντά στην Ημέρα της Γης, η Apple δημοσιεύει την ετήσια περιβαλλοντική αναφορά της οπότε αναμένουμε νεότερα και στο συγκεκριμένο μέτωπο, με την εταιρεία να έχει δεσμευτεί πως έως το 2030 θα έχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.