Η APPLE θέλει να μετατρέψει το iPhone σου σε κάμερα παρακολούθησης κατοικίδιων ζώων

10 μήνες πριν
apple dock tracking pets

Η APPLE διαθέτει ένα νέο framework για προγραμματιστές που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετατρέψει το iPhone σου σε αυτόνομη κάμερα παρακολούθησης κατοικίδιων ζώων. Σύμφωνα με την τεκμηρίωση (documentation) στον ιστότοπο της APPLE, οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν χαρακτηριστικά παρακολούθησης κατοικίδιων ζώων με μηχανοκίνητες βάσεις τηλεφώνου για να καταγράφουν και να ακολουθούν το κατοικίδιό σου στο σπίτι σου όταν λείπεις.

Όπως σημειώνει η APPLE, οι προγραμματιστές μπορούν να το επιτύχουν κάτι τέτοιο χρησιμοποιώντας ένα νέο framework που ονομάζεται DockKit, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει "εμπειρίες φωτογραφιών και βίντεο" όσο ένα iPhone είναι τοποθετημένο σε μια μηχανοκίνητη βάση. Από εκεί και πέρα, οι προγραμματιστές μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν κάτι που ονομάζεται Animal Body Pose API (διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών), το οποίο είναι ικανό να αναγνωρίζει και να παρακολουθεί ζώα με την κάμερα του smartphone σου. Είναι επίσης σε θέση να αναγνωρίζει τη στάση ενός κατοικίδιου ζώου, συμπεριλαμβανομένου του αν το κατοικίδιό σου κάθεται, στέκεται όρθιο ή επιθυμεί φαγητό.

Συνδυάζοντας το DockKit με το Animal Body Pose API, η APPLE αναφέρει ότι οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές που "παρακολουθούν αυτόματα το κατοικίδιο σου ή οτιδήποτε άλλο δηλώσεις, με ζωντανό βίντεο σε οπτικό πεδίο 360 μοιρών, ενώ μπορείς να πάρεις απευθείας τον έλεγχο της βάσης για να προσαρμόσεις το καδράρισμα, να ελέγχεις απευθείας τα μοτέρ και να παρέχεις το δικό σου μοντέλο για την παρακολούθηση άλλων αντικειμένων". Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η παρακολούθηση κατοικίδιων ζώων δεν είναι ένα επίσημο χαρακτηριστικό του iOS 17 που παρέχεται από την APPLE, αλλά η εταιρεία δίνει στους προγραμματιστές τα εργαλεία που χρειάζονται για να δημιουργήσουν και να λανσάρουν τις δικές τους κάμερες κατοικίδιων ζώων που λειτουργούν με το iPhone. 

Παρόλο που οι περιστρεφόμενες βάσεις iPhone υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό, η ενσωμάτωση της λειτουργίας απευθείας στο οικοσύστημα της APPLE σημαίνει ότι ίσως να μην είσαι αναγκασμένος/η να χρησιμοποιήσεις μια τρίτη εφαρμογή προκειμένου η βάση που χρησιμοποιείς να λειτουργεί σωστά. Και φαίνεται ότι η APPLE έχει ευρύτερες φιλοδοξίες για το πώς να χρησιμοποιείς το iPhone σου ενώ είναι συνδεδεμένο. Κυκλοφορεί επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό σύνδεσης που ονομάζεται StandBy, το οποίο μετατρέπει το iPhone σου σε μια έξυπνη οθόνη για το σπίτι που ενεργοποιείται όταν φορτίζεται και έχει οριζόντια κλίση.