Η Earth Blue έκδοση των ακουστικών LinkBuds S της SONY είναι κατασκευασμένη από πλαστικά δοχεία νερού

10 μήνες πριν
SONY LinkBuds S Earth Blue

Πάντα ευαισθητοποιημένη σε ότι αφορά τη βιωσιμότητα, η SONY κυκλοφορεί από σήμερα και στην Ελλάδα μια νέα παραλλαγή για τα δημοφιλή της ακουστικά, τα LinkBuds S. Με ονομασία "Earth Blue", η νέα έκδοση των TWS ακουστικών SONY LinkBuds S έχει δημιουργηθεί με τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών και θα τη βρεις αποκλειστικά στον ΓΕΡΜΑΝΟ. 

Συγκεκριμένα το σώμα και η θήκη των LinkBuds S Earth Blue είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά μπουκαλιών νερού, τα οποία δημιουργούν ένα μοναδικό στο είδος του μαρμάρινο μοτίβο. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο νέος σχεδιασμός αναπτύχθηκε αρχικά από τη SONY στην αναζήτηση μιας νέας σχεδιαστικής έκφρασης με στόχο την επέκταση των δυνατοτήτων χρήσης ανακυκλωμένων υλικών. Εκτός από το μοντέλο "Earth Blue", ολόκληρη η σειρά LinkBuds διατίθεται επίσης με συσκευασία για την κατασκευή της οποίας δεν έχει γίνει χρήση πλαστικού εξαιρουμένων των υλικών επικάλυψης και κόλλας. Επιπλέον τα ίδια τα ακουστικά είναι κατασκευασμένα με ανακυκλωμένα υλικά από εξαρτήματα αυτοκινήτων, αντανακλώντας τη δέσμευση της SONY να συμβάλει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων της.

Όπως και οι άλλες εκδόσεις των LinkBuds S, έτσι και η Earth Blue έκδοση φέρει καινοτόμο εργονομικό design ανοικτού δακτυλίου, συνδυάζοντας απόλυτη άνεση, ευχρηστία και λειτουργικότητα. Εφαρμόζουν άψογα στ’ αυτιά σου και δεν σε ενοχλούν ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση, ενώ μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα σε 2 πηγές όπως smartphone και tablet. Ξεχωρίζουν ακόμα για την απόδοσή τους, η οποία χαρακτηρίζεται από δυνατά μπάσα χωρίς παραμορφώσεις και κρυστάλλινα πρίμα και μεσαία (οδηγοί 12mm με σχεδιασμό δακτυλίου και διάφραγμα υψηλής απόδοσης). Το σύστημα ψηφιακής βελτίωσης ήχου DSEE της SONY αποκαθιστά τις υψηλές συχνότητες και τις λεπτομέρειες λόγω συμπίεσης, για μία αυθεντική εμπειρία ακρόασης.

Παράλληλα με την κυκλοφορία των LinkBuds S Earth Blue, η SONY θα γίνει περήφανος συνεργάτης και θα δωρίσει 500.000 δολάρια στη Conservation International (CI), μια διεθνή ΜΚΟ που έχει εργαστεί σε 70 χώρες μέχρι σήμερα από το 1987 για να ενδυναμώσει τις κοινωνίες να φροντίζουν υπεύθυνα και βιώσιμα τη φύση και την παγκόσμια βιοποικιλότητα για την ευημερία της ανθρωπότητας.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του μακροπρόθεσμου περιβαλλοντικού σχεδίου "Road to Zero" του Ομίλου SONY, το οποίο στοχεύει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε μηδενικό επίπεδο έως το 2050. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η SONY καθιέρωσε τους περιβαλλοντικούς μεσοπρόθεσμους στόχους "Green Management 2025", οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ από το οικονομικό έτος 2021 και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2025. Στόχος είναι η επιτάχυνση προσπαθειών όπως η εισαγωγή ανακυκλωμένων πλαστικών, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των προϊόντων, η κατάργηση του πλαστικού από τη συσκευασία των νέων σχεδιασμένων μικρών προϊόντων και η εισαγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα SONY LinkBuds S Earth Blue είναι ήδη διαθέσιμα αποκλειστικά στον ΓΕΡΜΑΝΟ.