Η GOOGLE επανασχεδιάζει το Family Link

1 έτος πριν
GOOGLE Family Link logo

Μια σειρά καλοδεχούμενων αλλαγών για το Family Link ανακοίνωσε η GOOGLE, δίνοντας έμφαση στην εμπειρία και το περιβάλλον χρήστη.

Απευθυνόμενη στους γονείς και κηδεμόνες, η εταιρεία ασχολήθηκε με το tab Location, εκεί όπου πλέον οι χρήστες μπορούν να βλέπουν πού ακριβώς βρίσκονται οι συσκευές των παιδιών τους (τις οποίες προφανώς έχουν συνδέσει) στον χάρτη μαζί με την κατάσταση της μπαταρίας τους. Είναι μάλιστα σε θέση να ειδοποιούνται σε περίπτωση που οι συσκευές -και κατ’ επέκταση και τα παιδιά- φύγουν από μία συγκεκριμένη τοποθεσία (π.χ. το σχολείο) ενώ μπορούν ακόμα και να καλούν τα τηλέφωνά τους. Σε συνέχεια αυτών, στο tab Highlights εμφανίζονται ο χρόνος χρήσης και οι πρόσφατες εφαρμογές που έχουν κατεβάσει.

Η GOOGLE προσάρμοσε και το tab Controls, τοποθετώντας εκεί όλα τα εργαλεία που θα χρειαστούν εκείνοι ώστε να ρυθμίσουν τον επιτρεπόμενο χρόνο χρήσης συγκεκριμένων εφαρμογών αλλά και της συσκευής γενικότερα, τις εγκρίσεις δεδομένων των apps κ.α. Στις ήδη υπάρχουσες, έχει προστεθεί μάλιστα ακόμα μία επιλογή, το Today Only, χάρη στο οποίο είναι δυνατή η αλλαγή των ορίων χρήσης μόνο για την τρέχουσα ημέρα κατ’ εξαίρεση, δίχως να πρέπει να τροποποιηθεί ολόκληρο το πρόγραμμα.

Με ένα άγγιγμα του εικονιδίου με το κουδούνι στο επάνω τμήμα του Family Link, γονείς και κηδεμόνες βλέπουν στα notifications και όλες τις αιτήσεις των παιδιών για αγορές, πρόσβαση σε συγκεκριμένα -μπλοκαρισμένα- sites και downloads εφαρμογών. Για την περίπτωση τώρα που κάποιος δεν έχει πρόσβαση στο κινητό του, όλα τα παραπάνω είναι διαθέσιμα και μέσω περιβάλλοντος web για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία.

H GOOGLE μάλιστα τα πλαισίωσε με νέες λίστες παρακολούθησης περιεχομένου για παιδικά προφίλ στο Google TV. Πέραν της ρύθμισής τους, οι γονείς λαμβάνουν προτάσεις για σχετικό περιεχόμενο, τις οποίες μπορούν είτε να εγκρίνουν, είτε να απορρίπτουν -μόνο στην πρώτη περίπτωση αυτές θα προβάλλονται και στα παιδιά. Να σημειώσουμε πως προστέθηκαν φίλτρα για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και εφήβους ενώ αποτελώντας μέρος της συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης της καθημερινότητάς όλων των ανθρώπων, η Google ανακοίνωσε πρόσφατα και το Guided Frame για το οποίο μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ.