Η META παρουσιάζει νέα εργαλεία γονικού ελέγχου για το Instagram και το Messenger

9 μήνες πριν
Facebook and Instagram logo

Η META ανακοίνωσε μια σειρά νέων ρυθμίσεων γονικού ελέγχου τόσο για το Instagram όσο και για το Messenger. Τα νέα εργαλεία δίνουν στους γονείς τη δυνατότητα να βλέπουν πόσο χρόνο ξοδεύει το παιδί τους στο Messenger, καθώς και να αποκτήσουν μεγαλύτερη εικόνα για το πόσο καλά ο έφηβός τους γνωρίζει πραγματικά τους ανθρώπους που ακολουθεί στο Instagram (και ποιος τους ακολουθεί). Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν τώρα να ελέγχουν τη λίστα επαφών του παιδιού τους στο Messenger, μαζί με τις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας από το META Family Center. Οι γονείς θα ειδοποιούνται επίσης αν το παιδί τους προχωρήσει σε αναφορά χρήστη μέσω της εφαρμογής, εκτός από το να βλέπουν ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να τους στείλει μήνυμα.

Παρόμοιες δυνατότητες μπορούν να εκμεταλλευτούν οι γονείς και στο Instagram. Σ’ αυτές περιλαμβάνεται ένας νέος τρόπος να βλέπουν πόσους κοινούς φίλους έχει το παιδί τους με όποιον αυτό ακολουθεί. Η σχετική δυνατότητα θα μπορούσε να βοηθήσει τους γονείς να παρακολουθούν αν το παιδί τους έρχεται σε επαφή με αγνώστους. Η META αναφέρει ότι οι έφηβοι θα λαμβάνουν επίσης μια προτροπή όταν μπλοκάρουν κάποιον, η οποία θα τους προτείνει να επιτραπεί σε έναν γονέα να επιβλέπει τους λογαριασμούς τους.

Εκτός από αυτές τις λειτουργίες, η META δοκιμάζει μια νέα ασφαλιστική δικλείδα για το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων στο Instagram. Έτσι αν ένας χρήστης θέλει να στείλει μήνυμα σε κάποιον που δεν τον ακολουθεί στην εφαρμογή, θα πρέπει να ζητήσει την άδειά του για να συνδεθεί μαζί του. Η META δοκιμάζει επίσης μια νέα ειδοποίηση στο Instagram που προτείνει στους εφήβους να κλείνουν την εφαρμογή αν περιηγούνται στα Reels τη νύχτα.

Καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με την επίδραση που έχουν τα Social Media όπως το Facebook και το Instagram στους νεαρούς χρήστες τους, η META έχει αναπτύξει πιο ισχυρούς γονικούς ελέγχους και χαρακτηριστικά ασφαλείας για τις εφαρμογές της. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν τη λειτουργία Quiet Mode στο Instagram, ειδοποιήσεις που κατευθύνουν τα παιδιά μακριά από το περιεχόμενο που βλέπουν συνεχώς στην εφαρμογή και λειτουργίες που κρατούν τους ενήλικες μακριά από τα DMs των ανηλίκων.

Η εταιρεία εργάζεται επίσης σε τρόπους για να διευκολύνει τους γονείς να παρακολουθούν τι κάνουν τα παιδιά τους στο internet. Εκτός από τους νέους γονικούς ελέγχους που ανακοινώθηκαν σήμερα, η META δοκιμάζει επίσης μια λειτουργία που επιτρέπει στους γονείς να βλέπουν ποιες διαφημίσεις προβάλλονται στα παιδιά τους στο Facebook και το Instagram ενώ σχεδιάζει να διευκολύνει τους γονείς να αποκλείουν ορισμένους τύπους διαφημίσεων από την προβολή τους στα παιδιά τους.

Συνολικά, αυτά τα νέα εργαλεία αποτελούν μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της META να καταστήσει τις πλατφόρμες της ασφαλέστερες για τους νεαρούς χρήστες. Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις τα τελευταία χρόνια για τον χειρισμό θεμάτων όπως το διαδικτυακό bulling και η διαδικτυακή παρενόχληση, και αυτές οι νέες λειτουργίες αποτελούν μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες.