Η SAMSUNG προσθέτει το οικοσύστημα SmartThings σε ηχόμπαρες και smart TVs

6 μήνες πριν
SAMSUNG SmartThings ecosystem

Η SAMSUNG πραγματοποίησε το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της και παρουσίασε την ηχομπάρα HW-Q900C. Πέρα από τις γνωστές τεχνολογίες που ενσωματώνει όπως κάθε κορυφαία ηχόμπαρα, η premium αυτή λύση της νοτιοκορεατικής εταιρείας μπορεί να αποτελέσει και κόμβος ενός έξυπνου σπιτιού που βασίζεται στην τεχνολογία SmartThings της SAMSUNG για τον έλεγχο ενός smart home.

Μέσω μιας ενημέρωσης, το HW-Q900C θα αποκτήσει έναν ενσωματωμένο SmartThings hub. Θα μπορείς έτσι να συνδέεις, να διαχειρίζεσαι και να αυτοματοποιείς συσκευές έξυπνου σπιτιού απευθείας μέσω της ηχομπάρας. Υποστηρίζει τα κύρια πρωτόκολλα συνδεσιμότητας Matter, Thread και Zigbee που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. 

Πέρα από hub, το HW-Q900C είναι μια ηχομπάρα υψηλών προδιαγραφών αφού διαθέτει ήχο 7.1.2 καναλιών και ασύρματη τεχνολογία Dolby Atmos για καθηλωτικό ήχο. Το SpaceFit Sound Pro της SAMSUNG βελτιστοποιεί τον ήχο με βάση την ακουστική του χώρου, κάτι παρόμοιο που παρέχει η Sonos με το Trueplay.

Το HW-Q900C είναι μόνο ένα από τα πολλά προϊόντα της SAMSUNG που αποκτούν ενσωμάτωση SmartThings. Η εταιρεία προσθέτει επίσης υποστήριξη σε άλλα soundbars, έξυπνες τηλεοράσεις όπως οι σειρές CU8000 και CU7000, την έξυπνη οθόνη M80C και άλλα. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να δημιουργήσουν ένα SmartThings mesh δίκτυο για πολλές συσκευές επεκτείνοντας τις δυνατότητες και αυτοματοποιώντας πολλές διαδικασίες.

Για τη SAMSUNG, η ενσωμάτωση του SmartThings στις υπάρχουσες συσκευές διευκολύνει την υιοθέτηση του έξυπνου σπιτιού. Οι ενδιαφερομένοι μπορούν να αγοράσουν ένα μεμονωμένο προϊόν, όπως ένα soundbar, και στη συνέχεια να ξεκλειδώσουν τα χαρακτηριστικά του hub για την επέκταση του συνδεδεμένου σπιτιού τους. Φυσικά η επιλογή αυτή, κατευθύνει τους χρήστες προς τη δική της πλατφόρμα έξυπνου σπιτιού αν και με την πλατφόρμα Matter στην οποία συμμετέχει η SAMSUNG, οι επιλογές για τον τελικό χρήστη είναι πολύ περισσότερες.

Προηγουμένως, η μόνη hub συσκευή της SAMSUNG για το έξυπνο σπίτι ήταν το SmartThings Station, ένας ασύρματος φορτιστής 80 δολαρίων με υποστήριξη Matter. Τα νέα hubs που ενσωματώνονται σε τηλεοράσεις και συσκευές ήχου είναι πιο βολικά και θεωρούνται ως φυσικές επιλογές.