Η ταυτότητα περνάει στο Covid Free GR Wallet app

2 έτη πριν
Covid Free GR Wallet

Ενεργοποιήθηκε σήμερα η δυνατότητα προσθήκης της ταυτότητας στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet με αποκλειστικό σκοπό την πιο γρήγορη διαδικασία ελέγχου του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από τις επιχειρήσεις.

Η έκδοση 2.0 η οποία είναι από σήμερα διαθέσιμη στο Play Store του Android καθώς και το App Store του iPhone, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει και να αποθηκεύσει το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας του μέσα από μια εύκολη διαδικασία. Απαραίτητη προυπόθεση είναι η εισαγωγή κωδικών Taxisnet ή web banking (εφόσον ο τραπεζικός λογαριασμός που αντιστοιχεί στους κωδικούς web banking είναι επικαιροποιημένος). Για την ολοκλήρωση της αυθεντικοποίησης απαιτείται η εισαγωγή κωδικού μιας χρήσης (One Time PasswordOTP), ο οποίος αποστέλλεται με SMS στον επιβεβαιωμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου του πολίτη.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο χρήστης μπορεί να δει την ταυτότητά του στην εφαρμογή σε ψηφιακή μορφή αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, φωτογραφία, ημερομηνία γέννησης καθώς και το μοναδικό QR Code που θα χρησιμοποιηθεί κατά τον έλεγχο. Από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διευκρινίζεται ότι η λειτουργία δεν υποκαθιστά σε καμία άλλη περίπτωση την Αστυνομική Ταυτότητα, ούτε αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο.

Ακόμα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η άντληση των στοιχείων γίνεται από το Μητρώου Δελτίων Αστυνομικών Δελτίων της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.