Ιπτάμενα ταξί στην Ελλάδα το 2026 υπόσχεται η ORAMA NEXUS

1 έτος πριν
ORAMA NEXUS

Ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας πρόκειται να γίνει πραγματικότητα πολύ σύντομα σύμφωνα με την ORAMA NEXUS η οποία υπόσχεται την ανάπτυξη ενός δικτύου ιπτάμενων ταξί μέχρι το 2026.

Μάλιστα η χώρα μας περιλαμβάνεται σ’ αυτό το δίκτυο το οποίο στόχο έχει την ανάπτυξη των απαιτούμενων υποδομών, για την είσοδο και λειτουργία αεροσκαφών τύπου eVTOL (αεροσκάφη ηλεκτρικής πρόωσης, κάθετης απογείωσης και προσγείωσης) στην Ελλάδα. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα eVTOL είναι αεροσκάφη με ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης, με δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη διαδρόμου προσγείωσης. Προορίζονται για τα αστικά κέντρα και μπορούν να μεταφέρουν μέχρι έξι επιβάτες με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ελάχιστα επίπεδα θορύβου, και με κόστος ανά χιλιόμετρο, απολύτως συγκρίσιμο με αυτό ενός συμβατικού ταξί

“Μετά από ενδελεχή έρευνα στην παγκόσμια αγορά, είμαστε περήφανοι που επιλέξαμε την Ελλάδα για την εφαρμογή του καινοτόμου αυτού συστήματος αερομεταφοράς, που θα επιτρέψει στους κατοίκους της Αθήνας να διασχίζουν την πόλη τους σε λιγότερο από 10 λεπτά και με κόστος αντίστοιχο ενός ταξί, παράλληλα θα προσφέρει άνετη πρόσβαση σε μέχρι πρότινος δυσπρόσιτους, κυρίως νησιωτικούς προορισμούς, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει τη δυνατότητα άμεσης και προσιτής αερομεταφοράς σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα και επιχείρηση στην Ελλάδα”, δήλωσε ο Κος Alain Grangé, Πρόεδρος της Orama Ventures LLC.

Με εμβέλεια τα 240 χιλιόμετρα τα eVTOL αναμένεται να έχουν παρουσία σε όλες τις κύριες διεθνείς πύλες εισόδου επισκεπτών στη χώρα, όπως για παράδειγμα το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”, με το κέντρο της πόλης καθώς και με ένα πλήθος δημοφιλών προορισμών, επιτρέποντας πολλές φορές την απευθείας μετάβαση των τουριστών στον προορισμό διαμονής που έχουν επιλέξει.

Η ORAMA NEXUS που «τρέχει» το όλο project αναμένεται να ξεκινήσει την κατασκευή σταθμών Vertiport σε κεντρικά σημεία και προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε περισσότερα από είκοσι περιφερειακά αστικά κέντρα και νησιά. Παράλληλα θα συνεχίσει την ανάπτυξη του δικτύου της, με την εγκατάσταση περισσότερων από εκατό μικρών σταθμών επιβίβασης – αποβίβασης επιβατών (Vertistops), σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση τα ιπτάμενα ταξί αναμένεται να αποτελέσουν ένα ακόμη κομμάτι του e-mobility, το οποίο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Μπες στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με ηλεκτρικό σκούτερ ή ποδήλατο από τον ΓΕΡΜΑΝΟ.