Κάνε χόμπι σου την κηπουρική, με τους έξυπνους κήπους της Click & Grow

9 μήνες πριν
click & grow garden

Τι είναι η κηπουρική; Σύμφωνα με τη Wikipedia, είναι η πρακτική της καλλιέργειας φυτών ως μέρος του καλλωπισμού εξωτερικών χώρων. Τι θα έλεγες όμως αν υπήρχε η επιλογή να ασχοληθείς με την κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους κτιρίων (και όχι μόνο), ακόμα και ως hobby;

Αυτό γίνεται εφικτό με τη μικροκηπουρική, μια νέα τάση η οποία κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο κοινό. Αποτελώντας μια μορφή της κηπουρικής, η μικροκηπουρική περιλαμβάνει τη φύτευση λαχανικών, φρούτων και λουλουδιών σε ένα μικρό χώρο όπου κανονικά δεν θα βρίσκονταν φυτά όπως εντός ενός σπιτιού, σε μπαλκόνια, βεράντες, πάγκους κουζίνας και μικρές αυλές. Οι μικρές αυτές περιοχές μπορεί κανονικά να μην φαίνονται κατάλληλες για κήπο, αλλά με τη μέθοδο του μικροκηπίου και της κατάλληλης λύσης, τα λαχανικά και τα λουλούδια μπορούν να καλλιεργηθούν σχεδόν οπουδήποτε! 

Εδώ έρχεται η Click & Grow, τα προϊόντα της οποίας είναι πλέον διαθέσιμα στον ΓΕΡΜΑΝΟ, φέρνοντας το concept της μικροκηπουηρικής και του “smart κήπου” σε όλους με μια σειρά εντυπωσιακών προτάσεων. Η ξεχωριστή τεχνολογία της εταιρείας, λειτουργεί παρόμοια με τις μηχανές καψουλών καφέ. 

Έτσι αντί για κάψουλες καφέ, η εταιρεία κατασκευάζει βιοδιασπώμενες κάψουλες φυτών τις οποίες τοποθετείς στον έξυπνο κήπο σου. Αυτές οι κάψουλες περιέχουν το μοναδικό πατενταρισμένο υλικό που ονομάζεται "έξυπνο χώμα" και το οποίο περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά για την υγιή ανάπτυξη των φυτών και είναι προσαρμοσμένο στις ειδικές ανάγκες και τους κύκλους ανάπτυξης κάθε φυτού. Είναι επίσης φυσικό και 100% καθαρό κάτι που σημαίνει ότι δεν περιέχει μυκητοκτόνα, ορμόνες ή άλλες επιβλαβείς ουσίες. Όλες οι κάψουλες φυτών της Click & Grow είναι συμβατές με όλους τους εσωτερικούς κήπους που προσφέρει.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα κορυφαία προϊόντα της εταιρείας τα οποία μπορείς ήδη να βρεις στον ΓΕΡΜΑΝΟ καθώς και στο germanos.gr.

Smart Garden 3

Ο Smart Garden 3 είναι ένας αυτοποτιζόμενος κήπος που συνοδεύεται από μια σπονδυλωτή λάμπα. Είναι ιδανικός για την καλλιέργεια λουλουδιών και βοτάνων σε μικρούς χώρους διαβίωσης, σε περβάζια παραθύρων, πάγκους κουζίνας ή ακόμα και σε γραφεία. Είναι επίσης ιδανικός για άτομα που ζουν μόνα τους ή για γονείς που θέλουν να κάνουν τα μικρά παιδιά να ενδιαφερθούν για την καλλιέργεια φυτών και γιατί όχι, να κάνουν την κηπουρική το νέο τους χόμπι.

Smart Garden 9 & Smart Garden 9 Pro

Επίσης το Smart Garden 9 είναι ένας αυτοποτιζόμενος κήπος που φροντίζει τα φυτά με αυτόματο τρόπο, διασφαλίζοντας ότι αυτά έχουν πάντα αρκετό νερό, φως και θρεπτικά συστατικά. Περιλαμβάνει έναν αρθρωτό βραχίονα λυχνίας και διαθέτει φινίρισμα υψηλής ποιότητας. Είναι ιδανικός για την καλλιέργεια συστατικών μαγειρικής ή ακόμα και βοτάνων για τσάι.

Η Pro έκδοση είναι ένας αυτοφυής κήπος ελεγχόμενος μέσω του Click & Grow app, δηλαδή της εφαρμογής για smartphone. Ταιριάζει σε κάθε ανάγκη του σπιτιού και της καλλιέργειας φυτών δίνοντας μια σειρά από ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Στην ουσία αποτελεί μια αναβάθμιση του best seller της εταιρείας, του Smart Garden 9, και ανάμεσα σε όλα διαθέτει δυνατότητα αυτόματου ποτίσματος, ελεγχόμενο φωτισμό από την εφαρμογή αλλά και μια λάμπα LED με ευαισθησία αφής. Αν λοιπόν είσαι -μεταξύ άλλων- λάτρης της μαγειρικής, τι καλύτερο από το να έχεις πάντα άμεσα διαθέσιμα τα δικά σου φρέσκα μυρωδικά και βότανα;

Wall Farm

Αν ψάχνεις κάτι (πολύ) μεγαλύτερο για το χώρο σου, το Wall Farm είναι κατάλληλο για την καλλιέργεια όλων των ειδών των φυτών που αποτελούν τη συλλογή της Click & Grow. Χάρη στην ικανότητά του να φιλοξενεί 51 φυτά ταυτόχρονα, είναι ιδιαίτερα ικανό στο να καλύπτει την ανάγκη της οικογένειάς σου ενώ φυτεύοντας λοβούς εκ περιτροπής, θα έχεις πάντα φρέσκα λαχανικά γεμάτα βιταμίνες για να τα συγκεντρώσεις και να τα χρησιμοποιήσεις στα γεύματά σου.

Επιπλέον το Wall Farm είναι ιδανικό για ευρύχωρα σπίτια, διαμερίσματα ή γραφεία αφού οι δύο όμορφες πλευρές του μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και ως διαχωριστικό δωματίου. Οι λάτρεις της εσωτερικής κηπουρικής θα λατρέψουν την ποικιλία και την ποσότητα των φυτών που μπορούν να καλλιεργήσουν.

Smart Garden 27

Το Smart Garden 27 είναι ιδανικό για οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα που θέλουν μια πραγματικά μεγάλη σοδειά. Αποτελείται στην ουσία από 3 Smart Garden 9 και μια όμορφη ξύλινη βάση φυτών για να τα φιλοξενήσει. Είναι μια εξαιρετική πρόταση για όσους αγαπούν να μαγειρεύουν και είναι επίσης μια ιδανική λύση για σχολικές αίθουσες. Με την εκ περιτροπής καλλιέργεια φυτών, θα έχεις πάντα φρέσκα και θρεπτικά τρόφιμα για τη συγκομιδή.

Εκτός από τους smart κήπους της Click & Grow, στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από σπόρους φυτών μαζί με το χώμα τους για κάθε πρόταση της εταιρείας, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να ξεκινήσεις εύκολα την μικροκηπουρική, με το λιγότερο δυνατό κόπο χάρη στη χρήση της τεχνολογίας. Άλλωστε η εταιρεία επιθυμεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να απολαύσουν μια βαθύτερη σχέση με τα φυτά καθιστώντας εύκολη την καλλιέργειά τους σε κάθε σπίτι, σχολείο και άλλους εσωτερικούς χώρους.

Με πάνω από 12 χρόνια εμπειρίας, η Click & Grow είναι ο κορυφαίος παραγωγός έξυπνων εσωτερικών κήπων στον κόσμο με την τεχνολογία της εταιρείας να είναι βιώσιμη, αξιόπιστη και πλήρως αυτοματοποιημένη, γεγονός που την καθιστά την απόλυτη λύση για την καλλιέργεια φυτών σε εσωτερικούς χώρους, την οποία μπορείς να ρυθμίσεις και να ξεχάσεις.

Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις την καλλιέργεια των δικών σου φυτών με τον πρώτο σου smart garden;