Έξυπνο ρολόι για παρακολούθηση της γλυκόζης

2 έτη πριν
watch

Ανάμεσα στις ανακοινώσεις που ξεχώρισαν από τη CES 2022 είναι αυτή της Quantum Operation Inc, μιας μικρής startup από το Τόκιο.

Η Quantum Operation προχώρησε στην επίδειξη ενός έξυπνου ρολογιού που παράλληλα αποτελεί τον πρώτο μη παρεμβατικό μετρητή γλυκόζης παγκοσμίως, ικανό να παρακολουθεί διαρκώς τα επίπεδα της γλυκόζης του χρήστη. Η δυνατότητα αυτή αποτελεί ίσως το «ιερό δισκοπότηρο» ολόκληρης της κατηγορίας των έξυπνων ρολογιών, και σίγουρα την απόλυτη λύση για διαβητικούς που έχουν συνηθίσει σε παρεμβατικό τρόπο μέτρησης των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα τους, ειδικά μετά από ένα γεύμα. Στο σημείο αυτό η πρόταση της Quantum Operation προσθέτει μία σχετική λειτουργία, παρακολουθώντας τις μεταβολές στα επίπεδα της γλυκόζης πριν και μετά το γεύμα, ενημερώνοντας τον χρήστη για τυχόν επικίνδυνες καταστάσεις.

«Παρότι είναι σημαντικός ο έλεγχος των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα πριν και μετά το γεύμα, η διαδικασία αυτή επιβαρύνει την ήδη απαιτητική καθημερινότητα των ασθενών, καθώς είναι αναγκασμένοι τα τρυπούν με βελόνα τα ακροδάχτυλά τους τόσες φορές μέσα στην ημέρα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τη δυνατότητα να καταστήσουμε τη διαδικασία αυτή ανώδυνη για τους συνανθρώπους μας”, δήλωσε ο Καζούμα Κάτο, Γενικός Διευθυντής της Quantum Operation. «Ο διαβήτης επηρεάζει 463 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και προκαλεί 1,5 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Με ιδιαίτερη περηφάνια επιδεικνύουμε στη CES 2022 το πώς μπορεί η τεχνολογία μας να φέρει την επανάσταση στην καθημερινή διαχείριση της νόσου από τους ασθενείς».

Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Quantum Operation περιλαμβάνει καινοτόμα φασματογραφικά υλικά σε συνδυασμό με ένα πρωτοποριακό λογισμικό το οποίο αντλεί αποτελεσματικά τα επίμαχα δεδομένα, ακυρώνοντας το θόρυβο. Σύμφωνα με τη Quantum Operation, η τεχνολογία θα αναπτυχθεί περαιτέρω μέσα στη χρονιά, με στόχο να καταστήσει την καταγραφή των ζωτικών ενδείξεων όσο το δυνατόν απλή και ανώδυνη. Η εταιρεία έχει αποστολή «να βοηθά τους ανθρώπους να απολαμβάνουν υγιέστερες και μακρύτερες ζωές, αξιοποιώντας τις κατοχυρωμένες με ευρεσιτεχνίες τεχνολογίες της ώστε να παρέχει καινοτόμες λύσεις τόσο για τους ασθενείς όσο και τους παρόχους υπηρεσιών υγείας».