O Chrome browser ανιχνεύει τώρα τυπογραφικά λάθη στα URL σου

10 μήνες πριν
Google Chrome

Η GOOGLE ανακοίνωσε πρόσφατα αρκετές ενημερώσεις προσβασιμότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας λειτουργίας για το GOOGLE Chrome. Η λειτουργία ελέγχει για τυπογραφικά λάθη κατά την εισαγωγή μιας διεύθυνσης URL και εμφανίζει προτεινόμενες ιστοσελίδες με βάση αυτό που πιστεύει ότι εννοούσες. Η νέα λειτουργία θα είναι πρώτα διαθέσιμη στη desktop έκδοση του Chrome, πριν φτάσει στα smartphones μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής, τους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, η GOOGLE αποκάλυψε νέες ενημερώσεις για τη λειτουργία Live Caption που εμφανίζει κείμενο σε πραγματικό χρόνο με αυτά που λέει κάποιος. Τώρα, οι χρήστες θα μπορούν να πληκτρολογούν μια απάντηση κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης και να την διαβάζουν δυνατά στον συνομιλητή τους. Η λειτουργία θα είναι πρώτα διαθέσιμη στα τελευταία μοντέλα Pixel, πριν φτάσει αργότερα σε παλαιότερα μοντέλα της σειράς αλλά και σε άλλα Android smartphones. Η GOOGLE κυκλοφορεί επίσης ένα βελτιστοποιημένο captions box σε Android tablets και προσθέτει υποστήριξη Live Caption για γαλλικά, ιταλικά και γερμανικά στα Pixel 4 και 5 καθώς και σε άλλες συσκευές Android.

Τα GOOGLE Maps λαμβάνουν επίσης μια χρήσιμη ενημέρωση που καθιστά το εικονίδιο προσβασιμότητας σε αναπηρικό αμαξίδιο ορατό σε όλους. Προηγουμένως, οι χρήστες έπρεπε να επιλέξουν τη λειτουργία “Προσβάσιμες τοποθεσίες” των Χαρτών για να δουν αν ένα μέρος είχε είσοδο χωρίς σκαλοπάτια.

Τέλος, η GOOGLE ανακοίνωσε μια κλειστή beta για μερικά νέα χαρακτηριστικά μέσα στην εφαρμογή Lookout για χρήστες που είναι τυφλοί ή έχουν χαμηλή όραση. Η εφαρμογή με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί πλέον να επεξεργάζεται και να δημιουργεί περιγραφές εικόνων ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι κείμενο alt ή λεζάντες. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να θέσουν περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με αυτές τις εικόνες, τις οποίες η εφαρμογή θα προσπαθήσει να απαντήσει χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο μοντέλο οπτικής γλώσσας από το GOOGLE DeepMind.

Οι νέες ενημερώσεις καταδεικνύουν τη δέσμευση της GOOGLE να βελτιώσει την προσβασιμότητα για όλους τους χρήστες και να καταστήσει τα προϊόντα της πιο φιλικά προς το χρήστη ενώ πρόσφατα επέκτεινε και το βοηθητικό πρόγραμμα πρόβλεψης πλημμυρών Flood Hub.