Οι μικρές «έξυπνες» οικιακές συσκευές διευκολύνουν την καθημερινότητα σου

2 εβδομάδες πριν
smart home screen on tablet

Από τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω και της περιόδου της «καραντίνας» είναι και η αποκαλούμενη «επιστροφή στο σπίτι». Το γεγονός ότι η εργασία εξ αποστάσεως και ιδίως από το σπίτι είναι πλέον όχι μόνο εφικτή αλλά αποτελεί ένα μέσο για τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν χαρούμενους τους εργαζόμενους σε αυτήν, έχει ως αποτέλεσμα να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας.

Όμως, η καθημερινότητα μέσα στο σπίτι έχει πολλές ιδιαιτερότητες και αρκετές απαιτήσεις. Και εκεί είναι που έρχεται η τεχνολογία να δώσει λύσεις. Αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για τεχνολογικά προϊόντα όπως είναι ο φορητός υπολογιστής ή η τηλεόραση. Αλλά και για όλες εκείνες τις μικρές οικιακές ηλεκτρικές συσκευές που θα κάνουν την καθημερινότητα μας λίγο πιο εύκολη.

Ας ξεκινήσουμε από τον τομέα της διατροφής. Περνάς περισσότερες ώρες στο σπίτι, σημαίνει ότι θα τρως και περισσότερο στο σπίτι. Και το take away έχει μεν πλεονεκτήματα, αλλά να μαγειρέψεις μόνος/η σου είναι μία διαδικασία με πολλαπλά οφέλη. Και συσκευές όπως ένα air fryer μπορούν να σε βοηθήσουν να μαγειρέψεις γρήγορα, εύκολα και απλά και το κυριότερο υγιεινά.

Ένα μπλέντερ είναι επίσης απαραίτητο για να δημιουργήσεις τα δικά σου smoothies, φτιάχνοντας το με τα υλικά που προτιμάς ή ακόμη και αν θες να πειραματιστείς, είναι μία συσκευή που θα σου δώσει αυτή τη δυνατότητα.

Από τις πλέον χρήσιμες μικρές οικιακές συσκευές είναι πάντως και ένας βραστήρας. Μία συσκευή που αξίζει να επενδύσεις κάτι παραπάνω και να αγοράσεις κάτι πιο ποιοτικό. Χρήσιμος τόσο για να φτιάξεις το τσάι σου όσο και για το μαγείρεμα.

Φυσικά, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι απαραίτητος αλλά αυτό ήδη το γνωρίζαμε. Αλλά τι θα έλεγες για ένα smart cooking robot που θα σε βοηθήσει να παρασκευάσεις τα δικά σου, αγαπημένα γεύματα;

Πέραν της διατροφής, το σπίτι χρειάζεται να είναι καθαρό και η ατμόσφαιρα του τέτοια που να σου επιτρέψει να ζεις σε αυτό πιο ευχάριστα. Η ηλεκτρική σκούπα είναι απαραίτητο αξεσουάρ αλλά πλέον είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς μία σκούπα stick που δεν χρειάζεται και καλώδια. Η απόδοση της είναι σχεδόν η ίδια με εκείνη μίας «παραδοσιακής» ηλεκτρικής σκούπας, με το μεγάλο πλεονέκτημα της ευκολίας στη χρήση.

Για όσους/ες πάντως έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις όσον αφορά τον τομέα της καθαριότητας τους προτείνουμε μία σκούπα ρομπότ. Ο λόγος είναι απλός: την προγραμματίζεις και αρχίζει να σκουπίζει μόνη της το σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχει ένα πρόβλημα με ορισμένα σημεία αλλά καλό είναι να κάνεις και κάτι και εσύ στο συγκεκριμένο τομέα.

Από τις πλέον χρήσιμες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές είναι πάντως το σκουπάκι χειρός. Έριξες ψίχουλα πάνω στο τραπέζι ή στο σαλόνι; Με το συγκεκριμένο σκουπάκι έχεις καθαρίσει τα πάντα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Εξαιρετικά πρακτικό και απλό στη χρήση αξεσουάρ.

Μένοντας λίγο στον τομέα της καθαριότητας, ακόμη και αν δεν είσαι φαν του σιδερώματος, είναι προφανές ότι θα χρειαστείς να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο θέμα. Προτίμησε ένα σύστημα σιδερώματος από ένα απλό σίδερο. Κυρίως επειδή με αυτό θα μπορέσεις να σιδερώσεις πιο εύκολα και γρήγορα τα ρούχα σου και θα γλιτώσεις πολύτιμο χρόνο. Και αν σου αρέσει το σιδέρωμα -υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι- θα απολαύσεις λίγο παραπάνω τη διαδικασία.

Πολλοί καταναλωτές έχουν αποκτήσει έναν αφυγραντήρα τα τελευταία χρόνια και η κίνηση τους αποδείχθηκε σοφή, δεδομένου ότι σε πολλές περιόδους του χρόνου η υγρασία είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Υπάρχει, όμως, και το αντίθετο πρόβλημα: τι κάνεις όταν η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ξηρή; Η απάντηση είναι ότι αποκτάς έναν υγραντήρα για να δώσεις απάντηση και σε αυτό το πρόβλημα.

Τέλος, πάμε στον τομέα της προσωπικής υγιεινής. Εκεί όπου οι μικρές οικιακές συσκευές έχουν πολλά να προσφέρουν. Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι προφανώς εκ των ων ουκ άνευ πλέον, αλλά δες λίγο πιο προσεκτικά τις ανάγκες σου και κάνε μία βόλτα από ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή online στο germanos.gr και θα δεις ότι υπάρχουν πολλές συσκευές που θα σε βοηθήσουν να προσέξεις λίγο παραπάνω την υγιεινή σου αλλά και την εμφάνιση σου.

Σημείωσε ακόμη ότι πλέον και οι μικρές οικιακές ηλεκτρικές συσκευές έχουν αρχίσει να γίνονται «έξυπνες» και να μπορούν να συνδεθούν με το smartphone σου. Και με αυτό τον τρόπο να μπορείς να έχεις πολύ περισσότερες δυνατότητες. Από το πως να βουρτσίζεις σωστά τα δόντια σου μέχρι ποια είναι η καλύτερη συνταγή και τρόπος παρασκευής για φτερούγες κοτόπουλου και τηγανητές πατάτες με το air fryer.