Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με προσφορές στον ΓΕΡΜΑΝΟ

1 έτος πριν
music day

Η 21η Ιουνίου έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Θα τη δεις να αναφέρεται και ως Make Music Day ή Fête de la Musique με τη δεύτερη ονομασία της να είναι και η… αυθεντική. Αν αναρωτιέσαι προς τι τα Γαλλικά, είναι επειδή ουσιαστικά η συμβολική αυτή ημέρα «γεννήθηκε» στη Γαλλία το 1982, καθώς ο τότε Επικεφαλής του Χορού και της Μουσικής στο Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, Maurice Fleuret (συνθέτης, παραγωγός και δημοσιογράφος στο επάγγελμα) είχε οραματιστεί μία ημέρα κατά την οποία, η μουσική «θα έβγαζε τον κόσμο στους δρόμους».

Τα παραπάνω εξηγούν και την ονομασία της ημέρας στα Αγγλικά καθώς οι μουσικοί ενθαρρύνονται να δίνουν παραστάσεις και συναυλίες στους δρόμους, είτε σόλο, είτε στο πλαίσιο γενικότερων φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής γιορτάζεται πλέον σε περισσότερες από 130 χώρες και 700 πόλεις ανά τον κόσμο με χιλιάδες events και φυσικά ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ δε θα μπορούσε να λείπει από το πάρτι!

Τα καλύτερα brands είναι εδώ

Δεν έχει σημασία τι τύπος ακροατής είσαι. Αν αρέσκεσαι στη μουσική ή τα podcasts, αν ακούς από την άνεση του καναπέ σου ή χύνοντας λίτρα ιδρώτα κατά τη διάρκεια της καθημερινής σου προπόνησης, αν χρησιμοποιείς earbuds για να απομονωθείς ή το καινούριο σου σετ ηχείων που έχει στείλει τους γείτονες… αδιάβαστους! Όπως κι αν σου αρέσει να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο, όποιο κι αν είναι αυτό, στο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το germanos.gr θα βρεις τα καλύτερα brands ήχου, εκείνα που θα εξασφαλίσουν ότι οι εμπειρίες σου δε θα ‘χουν προηγούμενο.

JBL, SONY, HUAWEI, APPLE, EDIFIER, AKAI, SONOS, BOSE, XIAOMI, SAMSUNG, MARSHALL, RIVERSHONG και όλα τα άλλα αγαπημένα brands σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις και να βρεις τα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν. Από σετ ακουστικών και earbuds μέχρι φορητά ηχεία και party boomboxes, να είσαι σίγουρος πως όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σου, στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι σε κορυφαίες τιμές.

Γιόρτασε τη μουσική με σούπερ προσφορές

Στον ΓΕΡΜΑΝΟ ο ήχος είναι στο DNA μας και η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (Τρίτη 21 Ιουνίου, μην ξεχνιόμαστε) αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να επισκεφθείς την ολοκαίνουρια σελίδα, αφιερωμένη στον ήχο, που ετοιμάσαμε. Για να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε μάλιστα την περίσταση, έχουμε εξασφαλίσει για ‘σένα πέντε σούπερ προσφορές σε top προϊόντα ήχου, η καθεμία από τις οποίες θα τρέξει για μία μόνο μέρα στο διάστημα 17-21 Ιουνίου.

Τι σημαίνει αυτό; Θα έχεις στη διάθεσή σου 24 ώρες προκειμένου να επισκεφθείς τη σελίδα μας και να εκμεταλλευτείς την προσφορά της ημέρας: μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος, η προσφορά θα πάψει να ισχύει γι’ αυτό θα πρέπει να κινηθείς σβέλτα, αν θες να κάνεις δικά σου τα προϊόντα που έχουμε επιλέξει. Όσο για το ποια είναι αυτά; Ε, τι έκπληξη θα ήταν αν στα μαρτυρούσαμε όλα μονομιάς; Θα τα ανακαλύψεις ο ίδιος, ένα προς ένα στην ώρα τους!

Have fun, everyone!

Πέραν των σούπερ ημερήσιων προσφορών, ό,τι τύπος κι αν είσαι ένα είναι το σίγουρο, στο ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις τα προϊόντα ήχου που σου ταιριάζουν και για να δεις ότι δεν κάνουμε πλάκα, σου έχουμε ήδη μερικές cool προτάσεις!

  • Είσαι ελεύθερο πνεύμα, δε συμβιβάζεσαι με κανόνες και στερεότυπα και θες να ζήσεις κάθε σου στιγμή; Είσαι πραγματικός freestyler και τα TWS ακουστικά (από τα αρχικά των λέξεων True Wireless Stereo) όπως τα JBL Wave 200TWS είναι ό,τι πρέπει για ‘σένα.
  • Σ’ αρέσει το έξω, κυκλοφορείς πολύ και θες να κάνεις αισθητή την παρουσία σου. Ως σωστός outdoorsy τύπος, ένα φορητό ηχείο είναι το gadget που θα σου επιτρέψει να εκφραστείς όπως σου αρέσει. Δες οπωσδήποτε το SONY SRS-XB23 και το AKAI ABTS-55.
  • Style icon: ο λάτρης της μόδας, ο άνθρωπος που δεν αφήνει την εμφάνισή του στην τύχη και προσέχει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Τα Bluetooth headphones WH-CH710 της SONY ταιριάζουν με κάθε look (και δεν έχουν και καλώδια)!
  • Ζωή χωρίς πάρτι γίνεται; Δε γίνεται και σαν party person που είσαι, το ξέρεις πολύ καλά. Κάνε το σπίτι club με το πάτημα ενός κουμπιού και συγκεκριμένα, του on/off ενός πανίσχυρου party box σαν το SONY SRS-XP700.
  • Αν η γυμναστική είναι τρόπος ζωής για ‘σένα, τότε η μουσική θα σε βοηθήσει να φτάσεις τα όριά σου και να τα ξεπεράσεις! Το μόνο που χρειάζεσαι, φίλε gymnast, είναι ένα καλό σετ sport ακουστικών όπως τα JBL Endurance Race.
  • Για ‘σένα που το… μηλαράκι δε συγκρίνεται με τίποτε άλλο, πώς θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε κάτι άλλο; Απλά διάλεξε τα AirPods 3rd Generation όπως θα έκανε κάθε APPLE lover!

Έτσι θα είσαι πλήρως ενημερωμένος όταν έρθει η ώρα να κάνεις την επόμενη αγορά ακουστικών, ηχείων και αξεσουάρ ήχου. Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα είναι δίπλα σου προσφέροντάς σου μέσω του germanos.gr δωρεάν παράδοση για αγορές αξίας €29 και άνω, παρακολούθηση της εξέλιξης της παραγγελίας σου βήμα προς βήμα, έως 48 άτοκες δόσεις και δωρεάν επιστροφές για να ‘χεις το κεφάλι σου ήσυχο. Και μην ξεχνάς πως κάνοντας χρήση του G App, θα κερδίσεις πόντους από κάθε σου αγορά τους οποίους θα έχεις την ευκαιρία να εξαργυρώσεις σε εκπτωτικά κουπόνια, διαγωνισμούς, μοναδικές εμπειρίες και πολλά άλλα.

Η μουσική με αριθμούς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε ορισμένα πραγματικά cool facts για τη μουσική βιομηχανία -έτσι ώστε να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις το πραγματικό της μέγεθος. Τι λες, πάμε να τα δούμε;

  • Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI), η παγκόσμια αναπτύχθηκε κατά 7,4% το 2020 σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.
  • Η αξία της βιομηχανίας το 2020 ήταν $21,6 δισ. με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για τουλάχιστον $25 δισ. έως το 2030.
  • Το 2020 ήταν η πρώτη, δύσκολη χρονιά για τη μουσική βιομηχανία λόγω COVID-19 αφού τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων για συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις έπεσαν από τα 57 εκατ. του 2019 στα μόλις 13 εκατ.
  • Το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι συνδρομητές υπηρεσιών streaming μουσικής ανήλθαν στα 487 εκατ.
  • Το 62,1% των εσόδων της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας προέρχεται από το streaming.
  • Η ποπ είναι το δημοφιλέστερο είδος μουσικής στον κόσμο συγκεντρώνοντας τις προτιμήσεις του 64% του κοινού σε έρευνα με 19.000 συμμετέχοντες του Statista. Η ροκ ήταν δεύτερη με 57% και η ηλεκτρονική/house μουσική τρίτη με 32%.
  • Οι ψηφιακές πωλήσεις μουσικής μέσω blockchain ανήλθαν σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια (ο ακριβής αριθμός δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί) στις αρχές του 2021 καθώς πολλοί καλλιτέχνες έκαναν την είσοδό τους στην αγορά των NFT.

Οι κορυφαίοι για το 2021

Έχεις αναρωτηθεί ποιοι ήταν οι κορυφαίοι σε πωλήσεις καλλιτέχνες για το 2021; Η IFPI έχει την απάντηση. Είσαι έτοιμος για το top10;

  1. BTS
  2. Taylor Swift
  3. Adele
  4. Drake
  5. Ed Sheeran
  6. The Weeknd
  7. Billie Eilish
  8. Justin Bieber
  9. SEVENTEEN
  10. Olivia Rodrigo

Για την ιστορία οι Νοτιοκορεάτες BTS ήταν στην πρώτη θέση και το 2020. Η Taylor Swift ήταν πρώτη το 2019 και ο Drake το 2018.

Όσο για τα κορυφαία σε streams singles για το 2021; Το Save Your Tears του The Weeknd ήταν πρώτο με 2,15 δισ. streams, με το STAY των The Kid LAROI και Justin Bieber να ακολουθεί στα 2,07 δισ. και το Levitating της Dua Lipa να είναι τρίτο με 1,88 δισ.

Στα άλμπουμ, πρώτο σε πωλήσεις ήταν το 30 της Adele με το SOUR της Olivia Rodrigo και το Justice του Justin Bieber να ολοκληρώνουν την τριάδα.