Tesla ATV: Παιδικό όχημα αξίας $1900 κυκλοφόρησε η Tesla!

2 έτη πριν
Tesla ATV

Δεν μπορεί. Ως παιδί σίγουρα θα είχες -κι αν όχι εσύ, κάποιος ξάδερφος ή γείτονας τότε- ένα απ’ αυτά τα πλαστικά αυτοκίνητα στα οποία χωρούσες να μπεις ολόκληρος μέσα και τα κατηύθυνες χρησιμοποιώντας τα πόδια σου -για ώθηση- και το τιμόνι τους. Ε, τα παιδιά του σήμερα είναι λίγο πιο τυχερά από ‘σένα, βλέπεις, αφού έχουν τη δυνατότητα να καβαλήσουν τη… βελτιωμένη έκδοση του «απόλυτου οχήματος» των παιδικών σου χρόνων. Και τι έκδοση…

Η Tesla που λες, κυκλοφόρησε χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες (ως συνήθως…) το δικό της παιδικό όχημα. Πρόκειται για το Cyberquad for Kids το οποίο διατίθεται ήδη για παραγγελία στην ευτελή (#not) τιμή των $1900 και αποτελεί μία μίνι έκδοση του ATV Cyberquad που είχε ανακοινωθεί για να συνοδεύσει το Cybertruck της (τα περιμένουμε αμφότερα ακόμα).

Στην περίπτωση του Cyberquad for Kids βέβαια τα πράγματα είναι κομματάκι διαφορετικά. Και εδώ μιλάμε για όχημα τύπου ATV (all-terrain vehicle, τουτέστιν όχημα παντός εδάφους) το οποίο όμως είναι σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω. Αποτελείται από μεταλλικό πλαίσιο, κάθισμα με ειδικό, ανατομικό μαξιλαράκι, προσαρμόσιμη ανάρτηση και πίσω δισκόφρενο. Είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό (όπως ένα πατίνι π.χ.) και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 10 μιλίων/ώρα (σαν να λέμε 16 χλμ/ώρα).

Σύμφωνα με την Tesla διαθέτει τρεις επιλογές ταχύτητας (5 και 10 μίλια/ώρα καθώς και όπισθεν με 5 μίλια/ώρα). Η δε μπαταρία του, του χαρίζει αυτονομία 15 μιλίων (24 χλμ) η οποία όμως εξαρτάται από το βάρος του οδηγού και το είδος του εδάφους, ενώ για μία πλήρη φόρτισή της απαιτούνται περί τις πέντε ώρες.

Αν τα παραπάνω σου άνοιξαν την όρεξη (και έχεις $1900 για ξόδεμα), τα νέα είναι μάλλον άσχημα για ‘σένα: το Cyberquad for Kids διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ επί του παρόντος και μάλιστα χωρίς καμία εγγύηση παράδοσης πριν τα Χριστούγεννα.