Ποντίκι για άτομα με αναπηρίες & κινητικές δυσκολίες ανέπτυξε η MICROSOFT

1 έτος πριν
mouse

Η MICROSOFT έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν την ευαισθησία της σε ό,τι αφορά τα άτομα με αναπηρίες και κινητικές δυσκολίες λανσάροντας προϊόντα και λύσεις με έμφαση στον τομέα της προσβασιμότητας (ποιος μπορεί να ξεχάσει το Adaptive Controller για το Xbox για παράδειγμα;). Η εταιρεία από το Ρέντμοντ λοιπόν «ξαναχτυπά», αυτή τη φορά με ένα εκ βάθρων επανασχεδιασμένο ποντίκι, τη νέα προσθήκη στη σειρά Adaptive Accessories της.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά μικρού μεγέθους ποντίκι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έχουμε δει ως τώρα. Το σχήμα του είναι τετράγωνο και η επάνω του επιφάνεια αποτελείται από δύο πλήκτρα (δεξί και αριστερό) καθώς επίσης και μία ροδέλα κύλισης. Υποστηρίζει μια σειρά από 3D printed αξεσουάρ με τα οποία ο χρήστης μπορεί να το φέρει στα μέτρα του, καλύπτοντας τις ανάγκες του -όποιες κι αν είναι αυτές.

Η σειρά των Adaptive Accessories της MICROSOFT δε θα μπορούσε να περιορίζεται στο προαναφερθέν ποντίκι όμως. Διαθέτει ένα πλήκτρο με αισθητήρες πίεσης που προγραμματίζονται στο κάτω μέρος του (και δυνατότητα μετατροπής του από μοχλό και d-pad, σε πλήκτρο κάθε τύπου) καθώς επίσης και ένα hub που αναλαμβάνει τον συγχρονισμό των περιφερειακών αυτών με ποντίκι, πληκτρολόγιο και άλλες συσκευές ελέγχου -είτε είναι της MICROSOFT, είτε τρίτων εταιρειών.

«Δε θέλουμε οι άνθρωποι να προσαρμοστούν στη συσκευή αλλά η συσκευή στον κάθε χρήστη», λέει η Gabi Michel, επικεφαλής του τμήματος αξεσουάρ προσβασιμότητας της MICROSOFT. «Δύο άνθρωποι δε θα είναι ποτέ οι ίδιοι. Ο καθένας χρειάζεται διαφορετική λύση», συμπληρώνει. Η νέα σειρά αξεσουάρ αυξημένης προσβασιμότητας της εταιρείας θα διατεθεί στο άμεσο μέλλον χωρίς να έχουν γίνει γνωστές επί του παρόντος περίοδος κυκλοφορίας και τιμές.

«Βρισκόμαστε στη φάση του beta testing. […] Έχουμε αγκαλιάσει το πρότζεκτ γνωρίζοντας ότι δεν είναι της λογικής “μια λύση για όλους”. Οφείλεις να στοχεύεις στο “μία λύση για τον καθένα” αν θες να σπάσεις τα όποια δεσμά και να προσφέρεις πραγματικές δυνατότητες στον καθένα και αυτή είναι η αποστολή μας», κατέληξε.