Πώς θα κάνεις το wearable σου να αντέξει στον χρόνο & τη χρήση;

1 έτος πριν
wearable

Τα wearables, από τα fitness trackers, μέχρι τα smartwatches, είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν τη σκληρή καθημερινή χρήση. Πρόκειται άλλωστε για συσκευές που οι περισσότεροι τις φοράμε 24/7 με μικρά διαλείμματα για τη φόρτισή τους, οπότε «αναγκαστικά» η ανθεκτικότητά τους στον χρόνο είναι εκ των ων ουκ άνευ. Παρ’ ό,τι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το wearable σου θα αντέξει για όσο το χρειαστείς, εμείς έχουμε να σου προτείνουμε ορισμένους τρόπους ώστε να επιμηκύνεις τη διάρκεια ζωής του, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να χρειαστεί να το αντικαταστήσεις -τουλάχιστον άμεσα.

Αναβάθμιζε τακτικά το firmware

Όλοι οι κατασκευαστές φροντίζουν να υποστηρίζουν τα wearables τους με ανανεωμένες εκδόσεις του λειτουργικού ή/και του firmware τους. Ρίχνε τακτικά ματιές -σε περίπτωση που το δικό σου δε σε ενημερώσει αυτόματα- και βεβαιώσου ότι έχεις εγκατεστημένες τις πιο πρόσφατες εκδόσεις που θα σου επιτρέψουν να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητές του με τον καλύτερο τρόπο.

Δώσε έμφαση στο ευ ζην της μπαταρίας

Προσπάθησε να φορτίζεις τη μπαταρία του wearable σου μόνο όταν χρειάζεται (τουτέστιν όταν βρίσκεται σε πραγματικά χαμηλά επίπεδα). Αντίστοιχα, μην το αφήνεις άδειο για παρατεταμένες περιόδους. Σε περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή μπαταρίας, προτίμησε μόνο εξουσιοδοτημένους τεχνικούς.

Απόφυγε τις ακραίες καιρικές συνθήκες

Κάποια wearables είναι δοκιμασμένα σε αντίξοες συνθήκες (συνήθως αυτά πληρούν τις προδιαγραφές του αμερικανικού στρατιωτικού προτύπου MIL-STD-810G). Τα υπόλοιπα όμως δε θα νιώσουν και τόσο καλά αν τα εκθέτεις κατ’ εξακολούθηση σε χιόνια, καύσωνες και παρόμοιες ακραίες καιρικές συνθήκες.

Καθάριζέ το τακτικά

Αν αρέσκεσαι στις εξωτερικές δραστηριότητες, τότε είναι αρκετά πιθανό το wearable σου να μαζέψει σκόνη σε βάθος χρόνου, σκόνη που ενδέχεται να διεισδύσει στο εσωτερικό του, ακόμα κι αν αυτό φέρει σχετική στεγανοποίηση. Καθάρισέ το χρησιμοποιώντας ένα πανάκι και φρέσκο νερό (αν υπάρχει σχετική προστασία) ή οδοντόβουρτσα -και προς Θεού όχι σύρμα ή μεταλλικές βούρτσες.

Απόφυγε την έκθεση σε υγρά

Το ότι το wearable σου είναι αδιάβροχο, δε σημαίνει ότι θα αντέξει την έκθεση σε κάθε είδους υγρό -από αναψυκτικά, μέχρι σαμπουάν. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα η αδιαβροχοποίηση ισχύει για γλυκό νερό (άρα πισίνες, μπάνιο κλπ) και όχι αυτό της θαλάσσης. Έχε κατά νου ότι με τα χρόνια ο βαθμός αδιαβροχοποίησης θα μειωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, μη ξεχνάς ότι όσο καλά και αν φροντίζεις το wearable σου, σε περίπτωση ανάγκης υπάρχει πάντα το εξουσιοδοτημένο G Service του ΓΕΡΜΑΝΟΥ που σου προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών.